• 瀏覽: 674,049
  • 回覆: 27
  • 追帖: 208
引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-11-8 12:38 AM 發表

無綫新聞 - 據報拜登拿下賓夕法尼亞州二十張選舉人票 擊敗特朗普成下任總統 http://news.tvb.com/instant/5fa6cc6d335d193e2c433785

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-11-8 05:57 AM 發表

想侵侵連任即係想美國仆街
擺到明

不過,黃絲會咁諗,都好正常O者。佢地只係分唔清邊個莊邊個閒。
佢地無思考力,毒果同侵侵講登登親中,班友就信到十足,人蠢無藥醫就真

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2020-11-8 06:15 AM 發表

我睇嗰陣完全冇諗過乜色經濟圈,只係諗大龍生唔想益雷公,YC係咪諗得太多,自作多情左?
正所謂崩口人忌崩口碗,事實上佢地就係覺得自己處境似先咁玻璃心

班黃絲成日話唔睇大台,但又成日mon住,正如催眠自己唔幫襯藍店,但成日就身不由己幫襯左一樣,就係因為黃色經濟圈垃圾囉

回覆 引用 TOP

剛剛又話可能收緊番4人一枱

最好就全禁,我堂妹結婚都識延期擺酒,但我身邊d廿幾歲就唔理照擺,咪出事~

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-16 05:31 PM 發表

始終依家申請按揭要過壓力測試.....
但有壓力測試唔代表俾人炒會無事...國泰班飛雞被炒...如果本身無儲備一樣好快玩完...

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-16 05:53 PM 發表

壓力測試其中一部份係你要有儲蓄能力......
班飛雞本身都無供樓,因為佢地成日話樓貴......
"壓力測試其中一部份係你要有儲蓄能力..."

無呢項ga...只係用你人工去+3厘試唔過45定50%收入

同埋儲完首期後...大把人都一鋪清...有錢都留來裝修..

今日45人確診,應該呢幾日會再昇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-11-22 11:52 PM 發表

個5000你當係援助唔好彩中招既人啦.
咁會唔會易接受D?
咁就睇下點叫唔好彩中招...

今時今日疫情下人人識保護自己戴口罩,減少社交活動,好似跳舞群組咁,我真係唔覺得要俾5000

如果係珍惜自己份工,就更加要保護自己...

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-11-28 11:01 PM 發表

今日睇藍營kol 嘅片,都仲有人鬧林太係黃絲&廢。
到今時今日,好明顯林太係阿爺嘅人,方方面面都做緊嘢,竟然仲講得出佢係黃,真係無言!
佢哋想所有嘢一次過大清洗,但現實根本係無可能,得個鬧字,不切實際!
如果你有睇Facebook savehk,呢排都係鬧得好勁,睇得多KOL唔係好事,反而俾佢地帶動情緒洗埋腦

KOL講野呃like無責任,但政府背後做緊幾多野佢地係咪又知得清楚

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-29 03:21 AM 發表

坦白講...中央係見到香港原來自己搞唔掂才扶起一把...

但有D獨友仲真係天真到以為香港真係可以樣樣自己搞掂.....
無中央?恐怕香港未來5,6年都唔會有疫苗打,到時香港人自己繼續留港留足咁多年啦.....
你放心,身邊班黃人已經話中國疫苗信唔過,只會信佢老尾疫苗,所以就算有中國疫苗一樣唔會打

不過我等睇如果去日本,要打指定疫苗睇下佢地又打唔打

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-11-30 10:50 PM 發表

硬係香港政府想立例時,都唔識大力宣傳係效法國際做法,淨係識俾黃屍吊打唔識還口

回覆 引用 TOP

認真問,報國安法對東方有冇用,呢份野真係鬧得仲衰過毒果

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]