• 瀏覽: 756,867
  • 回覆: 139
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-10-29 04:30 PM 發表

F5,機齡起碼45年,早就要拿去劏,淨喺呆蛙先會咁白癡以為飛得
45年唔生銹咩

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-10-30 09:53 AM 發表

香港最近捧D 00 後,上電視講環保,又捧一批反對黨!
星期日檔案果條肥仔,擺明捧來反明日大嶼,有個鏡頭有塊板寫咩lantau tomorrow,真係即刻明唒!
條肥仔食到咁肥都好唔環保啦講環保!

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-10-30 11:21 AM 發表

嗰條小六死肥仔話幾年前開始睇條環保少女嗰啲片,擺明已經被洗晒腦,仲話要響學校搞罷課,呢啲仆街第時大左咪又係而家啲黃畜咁囉,連個社工都話條肥仔同人講野時態度輕挑,以為個個都老奉要聽佢講,再睇埋佢響邊間學校讀,原來係英華小學,即係又係嗰啲黃畜培訓基地,
無錯~依家電視台又吹捧下佢,以為自己好威好有見地架啦~

引用:
原帖由 zoe~berry 於 2020-10-30 09:43 PM 發表

今日有條黃屍仲係公司大大聲講話大陸爆得仲勁, 我問佢點知佢成年都無上去,佢話聽人講, 真係俾佢吹脹
你同佢講聽人講佢有愛滋添呀~

引用:
原帖由 日出東海 於 2020-10-30 09:47 PM 發表

一定記得,呢間野明天賣旗,大家應該知道點做 !
今日我公司A黃人同B黃人講:聽日循道衛理賣旗記得買,B黃問:點解?A黃:總之好嘢來

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2020-10-30 10:36 PM 發表

唔知YC如何解讀?
佢哋咪話大陸乜都假架啦,無需解讀,繼續鬼佬藍波灣

岩岩睇大台新聞條黃官又判七條黑暴無罪,講唒啲理由真係令人歎為觀止,火都來

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-11-5 09:42 PM 發表

今早係美心食25蚊早餐,隔離有個後生也在吃,吃完去係包攞個帶豬嘴帶準備走,我都突左一突然後說了句蟑螂都識食人飯呀,條蟑螂望住我然後我挺起個胸條趴街就粒聲唔出走左,,嚟D人真係唔知諗咩
曱甴都去食美心,唔係好有骨氣唔食咩,腰兄寸得好!

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-11-6 08:29 AM 發表

今朝先見到個 Fb post話某口罩品牌藍,然後下面成班傻仔又不了,好多時係同行出嚟抹黑,黃屍真係好天真
有腦就唔會做黃屎啦~又天真又on9

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-11-6 07:12 PM 發表

綠帽皇同教畜葉仲死撐話4協會封信對一個國際學者不敬,會影響邀請知名國際學者來港

去年同期,那位所謂國際學者比學牲圍,laser pan 射眼,撒溪錢時,唔見呢兩條旦散跳出嚟話對學者不敬,影響學者來港?

是非不分到這程度,呢兩條趴街都喺等天收
頭先睇大台新聞播果條葉畜講埋啲歪理仲振振有詞,真係火都標上來

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-11-6 06:59 PM 發表

其實鍾意去日本,而自己經濟affordable ,去多幾次不是問題,但如果講到返鄉咁誇張,就有點兒那過,加上日本仔不會當你是同鄉囉
返鄉呢個講法都講左好耐下~最初聽到心諗崇日洗唔洗崇到話自己鄉下呀?係香港人先咁低智

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-11-7 01:39 AM 發表

我都會去日本玩, 因為D嘢食平, 但知道果度唔係自己鄉下
同埋當地人一睇就知HK人係遊客, 通常都又嘈又麻煩
我諗對方睇HK遊客, 同北區居民睇水貨客差唔多
我都會去日本玩,咁咪就係去做遊客,完全唔明點解啲人要話返鄉下
啲傷港人去到日本,咪又係去做水貨佬做既行為,但又會係度話咁多大陸遊客丫又話影衰唒乜乜乜,真係乞人憎

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2020-11-7 02:46 AM 發表

香港人普遍不懂將心比己。

當香港人歧視國內遊客,相對香港人一窩蜂去別國,一樣會被人歧視。
到自己比人歧視,咪又賴落大陸人度囉

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-11-6 09:58 PM 發表

我真係好out。亦冇同時下日本痴交流過,只係覺得佢地都係去吃喝玩樂咁啦。
我第一次聽呢個講法係大約7年前,果陣有堆同事開始講。

引用:
原帖由 monitor 於 2020-11-7 10:30 AM 發表

冇錯!

去年六月毛婆做英國訪問已經喊哂(扮),擔心血腥鎮壓咁。好誇張佢d戲

https://youtu.be/Tv7yFgGofzQ
呢條巫婆唔知幾時先有報應

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]