• 瀏覽: 757,634
  • 回覆: 43
  • 追帖: 145
+492
今朝出手撐華為,一部榮耀x10max,一個藍牙運動型耳機,一隻華為手環4pro,減價活動慳左2百幾蚊

引用:
原帖由 ET0101 於 2020-11-1 01:10 PM 發表

咁大獲?
應該不是用腦子思考的吧
對了
我忘了曱甴沒有腦子
怪不得
人地用屎忽黎思考架!

引用:
原帖由 ckn929 於 2020-11-1 02:19 PM 發表

坐等師兄開箱包膠
小弟都應該會整隻GT2Pro
支持中央,支持華為。
晒住圖先

隻手環唔知有乜野黑科技, 唔可以用香港地址買, 要用大陸地址寄集運

附件

QQ截图20201101154435.png(170.77 KB)

QQ截图20201101154322.png(73.41 KB)

QQ截图20201101154250.png(67.95 KB)

引用:
原帖由 8ming8 於 2020-11-1 11:38 PM 發表

應該系個標題有"血"字,所以用唔到香港地址
試左, 似乎唔係呢個原因, 不過我試過血壓機都唔得

附件

QQ截图20201101235234.png(93.6 KB)

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-2 12:24 AM 發表

今日無意睇到某黃youtuber走去睇"麗晶大賓館"的位置,佢響度勁歧視簡體字同講國語既小朋友.....
然後就話"以前應該無咁多內地人響度住"...
講呢句話既人原來真係唔知香港有六七成人都係由內地落黎......

佢自己分分鐘都係"新移民二代/三代"咋.....

人一黃真係腦便殘..... ...
當深圳聰同湖北琦都帶頭排斥內地人, 仲有乜好講啫!

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-11-2 01:40 AM 發表

CP個手環, 用JD買到, 可以直送HK
另外, 血壓計係HK賣好貴, 我之前都淘咗幾個比屋企人
D人會話因為血壓計係醫療器材要登記註冊又乜又物所以賣得貴, 但其實係內地一樣要係藥監局登記, 幾十蚊已經有交易

附件

QQ截图20201102014937.png(848.04 KB)

QQ截图20201102014801.png(596.5 KB)

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-11-4 12:53 AM 發表

張醫生說:一名53歲男士(編號6969)確診,早前曾到過大圍與5331有親密接觸而被傳染,詳細內容不願透露。

另外一名49歲女士(編號6970)確診,為6969妻子,但由於情緒激動,我們未能取得詳細去向,暫時要與其丈夫隔壁,而未能安排同房。

另一位36歲女士(編號6971)確診,為6969女性友人,指早前6969上門「飲湯」後中招,現在接觸隔壁治療。

再多十名男士確診,分別1 ...
6971經營阿二靚湯

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-11-9 02:30 AM 發表

1980同2000有冇美國任內總統死亡?
列根遇刺幾乎死得呢樣好多人都知, 其實小布殊亦曾經遇刺。 以下轉自WIKI:

在2005年5月10日,當布殊於格魯吉亞首都第比利斯的自由廣場進行演講時,27歲青年弗拉基米爾·阿魯丘尼揚(Vladimir Arutinian)向布殊的演講台扔擲了一枚手榴彈,當時格魯吉亞的總統米哈伊爾·薩卡什維利也坐在那裏。手榴彈扔到了距離演講台65英尺(20公尺)的地方,砸中了人群中的一名女孩。不過,由於緊包着手榴彈的紅色格子布阻撓了其內部的撞針活動,手榴彈最後並沒有爆炸。阿魯丘尼揚在2005年7月遭到逮捕並且承認是他扔擲了手榴彈,他在2006年1月被判決了無期徒刑[81]

http://www.cnn.com/2006/WORLD/eu ... .grenade/index.html

(2020年11月11日第十三屆全國人民代表大會常務委員會第二十三次會議通過)
第十三屆全國人民代表大會常務委員會第二十三次會議審議了《國務院關於提請就香港特別行政區立法會議員資格問題作出決定的議案》。上述議案是應香港特別行政區行政長官的請求而提出的。會議認為,為了全面準確貫徹落實「一國兩制」方針和《中華人民共和國香港特別行政區基本法》,維護國家主權、安全和發展利益,維護香港長期繁榮穩定,必須確保香港特別行政區有關公職人員包括立法會議員符合擁護中華人民共和國香港特別行政區基本法、效忠中華人民共和國香港特別行政區的法定要求和條件。為此,全國人民代表大會常務委員會同意國務院2020年11月7日提出的議案,根據《中華人民共和國憲法》第五十二條、第五十四條、第六十七條第一項的規定和《中華人民共和國香港特別行政區基本法》、《全國人民代表大會關於建立健全香港特別行政區維護國家安全的法律制度和執行機制的決定》、《中華人民共和國香港特別行政區維護國家安全法》的有關規定以及《全國人民代表大會常務委員會關於〈中華人民共和國香港特別行政區基本法〉第一百零四條的解釋》、《全國人民代表大會常務委員會關於香港特別行政區第六屆立法會繼續履行職責的決定》,作出如下決定:
一、香港特別行政區立法會議員,因宣揚或者支持「港獨」主張、拒絕承認國家對香港擁有並行使主權、尋求外國或者境外勢力干預香港特別行政區事務,或者具有其他危害國家安全等行為,不符合擁護中華人民共和國香港特別行政區基本法、效忠中華人民共和國香港特別行政區的法定要求和條件,一經依法認定,即時喪失立法會議員的資格。
二、本決定適用於在原定於2020年9月6日舉行的香港特別行政區第七屆立法會選舉提名期間,因上述情形被香港特別行政區依法裁定提名無效的第六屆立法會議員。
今後參選或者出任立法會議員的,如遇有上述情形,均適用本決定。
三、依據上述規定喪失立法會議員資格的,由香港特別行政區政府宣佈。

附件

QQ截图20201111130315.png(282.28 KB)

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-11-11 01:27 PM 發表

我想到吓有邊個用咩理由反口留低
鄺俊宇話要供樓, 所以留低

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2020-11-16 11:49 PM 發表

好多黃人係唔坐地鐵㗎,我有個黃到💩色嘅同事就係咁,佢地好嬲港鐵,我心諗你地初時暴動搞完事成日搭霸王車,到人地唔畀你搭,封站飛站畀警方入去執法又話港鐵唔啱,真係痴線...
唔知大家有冇發現,而家好多人都有紋身,唔同部位都有,圖案有大有細,我就好衰咁諗:唔怪得曱甴要由頭包到落腳,因為紋身分分鐘出賣佢地嘅身份😎
我見過一隻曱甴係腳瓜紋左個戴豬咀面罩嘅人頭, 荒死人地唔知佢係甲甴

引用:
原帖由 正恩fans 於 2020-11-17 01:00 AM 發表

今日我去美心酒樓都有得掃
美心

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2020-11-17 06:37 PM 發表

既然都要隔離14天,驗來做乜?
其實可以當係先screen走一部份人, 因為過內地關時即使有檢疫報告亦要即場再做咽喉採樣測試。換個角度睇, 如果事先係香港驗左, 可以減少係過關人流密集時感染其他過關人士

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-11-18 09:47 PM 發表

其實有幾個選擇比人都好,d曱甴鍾意比好貴打外國疫苗隨便便佢,我就想打中國國藥果隻😏
不過最驚係,外國d疫苗預防率冇佢地吹得咁好,然後大家放鬆哂,疫情又爆過.....唯有希望政府source疫苗時嚴謹d.....
唔緊要喎, 到時藍人打國家出嘅有效疫苗, 黃人就打外國嘅冇效疫苗, 到時都係黃人中招之嘛, 佢地要死唔通唔俾佢地死咩!

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-11-19 11:34 AM 發表
良心何價?

屈穎妍

朋友是開火鍋店的,他的舖不在大區不在大場,這一年我以為他捱不過去了,斗膽傳個訊息問候,他回覆:「我還在,感謝業主,限聚令一開始,業主就主動減租,一減就減四成。」

「哇,是哪個地產商?真有良心啊!」我八卦追問。「不是甚麼大地產商,是個小業主,名不經傳的,講你都唔識。」

仗義每多屠狗輩,人大了,見得多,你會發現,最慷慨最體恤別人的,往往不 ...
將來某人嘅墓碑上可能會俾人用紅油寫上"為富不仁"四個大字

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]