• 瀏覽: 742,411
  • 回覆: 34
  • 追帖: 152
支持大叔
支持中央
支持香港警察

熱賣及精選
引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-10-21 03:40 PM 發表

大致係話反對派老作好多劇本,政府唔會跟住佢哋劇本走,寸到應一應
咁精彩!今晚睇吓新聞台先😁

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-3 07:17 AM 發表

"同案另一被告游泳教練陳舜堯(32歲)否認一項縱火罪。控方案情指稱,2016年2月9日早上7時許,戴口罩及穿紅黑色外套的陳舜堯,將掛在旺角麥花臣遊樂場金屬外牆上一幅屬中國香港體操總會的橫額拆下,隨後將橫額放在山東街及洗衣街交界馬路上一個正燃燒的垃圾桶內,整個過程有閉路電視錄下。

警方半年後拘捕陳,陳在口頭警誡下表示「當日我有出過旺角,我淨係喺山東街,我拆咗條banner攞去燒」。案件今續。" ...
所以黑暴一出手便是破壞cctv, 根本有訓練有指示, 好恨好多香港人都選擇性失明😔

今日貓超有499-100劵, 入貨啦😁

引用:
原帖由 kt1223 於 2020-11-16 06:58 AM 發表

安心出行 app 已可download
thx, 已裝
但play store好難才找到😌

我一直以為自己人品算唔錯,脾氣亦唔差,只要心中珍惜友誼,即使大家政見不同也可以和諧相處,但原來我並不完美...
莫講話一年嚟對暴力行為的縱容/認同/歪理,就近期堵路巴士司機被捕,自願檢測,DQ漢奸,原來我同佢哋嘅觀點係完全相反,每一次我都忍住唔回應,但其實我好介意,到今日我down完安心出行再send上group, 惹嚟的只是冷言冷語,都好嘅我終於可以下定決心,道不同無謂勉強😌

多謝大叔比個樹窿我呻下,舒服哂😁

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-11-16 11:49 AM 發表

請問play store點樣可以搵到?
我打《安心出行》佢出大堆唔關事既
我以為未上架
我今早係打 hkgov 安心出行
再 一路拉落去找

之後有師兄/姐提供呢條link
可立即出現👍
https://play.google.com/store/ap ... ogcio.leavehomesafe

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-16 11:27 AM 發表

可能無作用架(因為唔係健康碼),我安裝係純粹支持政府。
我覺得係表態和統計,正如自然自願檢測一樣
今早去搭咗幾程地鐵和入咗幾大商場,仲未發現有安心出行barcode😑

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-11-16 12:04 PM 發表

古言大智慧,道不同不相為謀,衹可禮貌上打個招呼,是圓是扁當睇唔到啦!
多謝師兄教誨😁

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-11-18 07:44 AM 發表

今天有消息,下月開放單向入境免檢度(包括內地及澳門人),雖然未必有好多內地人會入境,但至少是向廣東示好及科學化決策,不用理會黃人亂吠
個人覺得,香港有大量心術不正的人,乜嘢那渣手法都做得出.
如果有心人四出散播病毒,跟住就用呢個措施做藉口,引起公憤,找機會再遊行暴動,導致香港不得安寧😔

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-11-18 08:05 AM 發表

攬炒串燒3傻人,現在有消息係可能國安法又有說係垃圾會臭水臭屎事件,但點都好今晚又要啤啤去
今日放假兼見到呢個好消息,腰斬大舊叉燒慶祝下😆

中移動 MyLink app 登記送5g sim card, 有興趣的師兄/姐可以一試

我申請咗SF送到😀

附件

IMG_20201120_104343.jpg(266.47 KB)

2020-11-20 10:45 AM

引用:
原帖由 y98141 於 2020-11-20 11:27 AM 發表

30日5G,但係我沒5G手機
送比有5g手機的家人/朋友😀

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-20 01:37 PM 發表

真心請教:
用哂30日後可以充值?定係要上台先可以繼續用?
網上資訊: 可以增值, 但上台更抵😀

最特別係呢款卡可以之後增值繼續用,大家可按需要購買數據及通話組合,包括:

HK$10 1 日 (首 1GB 全速,其後限速 128kbps)
HK$30 3 日 (首 3GB 全速,其後限速 128kbps)
HK$50 5 日 (首 5GB 全速,其後限速 128kbps)
HK$80 8 日 (首 8GB 全速,其後限速 128kbps)
HK$150 15 日 (首 15GB 全速,其後限速 128kbps)
HK$28 30 日 (100 分鐘本地通話)
全部組合可於購買後 90 日內啓用,勝在夠靈活,需要時先網上增值買 package 用,而且免行政費,不過論價錢都係上台抵。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-11-20 06:16 PM 發表

現在機場回來只做深口液檢測但當喝多水吃了東西,有些只吐點口水就交貨這是很大的缺口,第一步就要係機場做鼻腔檢測等結果出了就專車點對點到酒店隔離,如果機場陽性立即送院,,每個地方港人回來如每天超4人確診就斷14天不能再有飛機到港,,唔好講人權去地少數而這裡仲有700幾萬人
香港真係寬鬆又是但到冇人有,早日聽到喺酒店隔離嘅人竟然可以比人探望,真係匪夷所思😔

睇片有人入珠海,除咗全程有工作人員安排外,仲一共做咗三次核酸檢測才比證明佢離開酒店

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]