• 瀏覽: 757,323
  • 回覆: 8
  • 追帖: 145
+492
報到時

引用:
原帖由 geometric 於 2020-11-9 08:10 PM 發表

現代殺手我第一反應是李奇和程寶珠。(聽得明的都有咁上下閱歷)
蛇麻嚕~女俠~

真 秋後算帳
一過立冬就斬

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-16 11:27 AM 發表

可能無作用架(因為唔係健康碼),我安裝係純粹支持政府。
已DL

可能睇得K大,馬兄同大叔多,覺得呀最佳女主角d厚黑功力係唔錯嘅,唔係當日得佢肯忍,我地未必有國安法,可能已經係老解出左,老尾同班C眼同盟有藉口制裁中國。
又例如今日好多人話佢想放生小曱甴,個人小見,佢咁樣做又未必係唔好,換一個厚黑d嘅角度講:
1. 與其比班黃髮官判班小黃人曱甴仔佢地無罪,而家咁樣做即係等同要佢地自己主動認罪,仲有林鄭叫佢地嘅家人朋友同學勸佢地主動承認,而且比警司警誡嘅都係小罪,入左罪都未必係坐,仲有唔好忘記守行為期間犯事的話,罪加一等,要坐,咁足以令一大班小曱甴唔夠膽出嚟;
2. 同上,無左好多單案,就唔需要律師,直接斷左公民黨民主黨612班劣師嘅米路;
3. 班細路認左,差館有record有file,第時要搵佢地都容易得多,甚至因為咁可以搵出更多背後藏鏡人,例如佢地背後嘅組織者,黑老師等等;
4. *國安,警察,律政司可以留返更多時間精力打大曱甴*

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-26 09:51 AM 發表

今朝都有所謂電台聽眾,話政府鼓勵畢業生到大灣區工作,係送咗愚港嘅人材比別人.....
而家喺TST p記gym緊,有班明顯係黃嘅師奶都係咁講,話政府咁做令香港班大學新血(乜有咩)幫大灣區發展wor,好在佢地都有自知之明,知道而家班大學牲都唔夠清華d人抽

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-27 08:43 PM 發表

HR即係從人性去睇。
事實上,成7000人,應該好多黑護唔會服氣被人扣糧。即係,呢件事好大機會只係開始,未完結。

又睇吓估得啱唔啱。
呀煮直上次話成班曱甴一式一樣咁回覆,即係大家一齊攬住唔割啦

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-27 08:51 PM 發表

又睇吓佢地會唔會C法67啦。
拖得越耐,底果浸小曱甴就頂唔順,個爛鬼工會就散

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-27 08:56 PM 發表

睇多兩日就知佢地呢班人咩反應。係做死狗吖,定係續續死撐。
我買佢地死撐,賭一包萬里望

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]