• 瀏覽: 757,570
  • 回覆: 7,356
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 ahmei 於 2020-11-23 07:47 AM 發表
收檔了

政Whats噏:煽惑圍警總案明開審 黃之鋒認罪預期入獄|即時新聞|港澳|on.cc東網
已解散的前香港眾志秘書長黃之鋒、主席林朗彥和成員周庭,被控於去年6月21日包圍灣仔警察總部,涉嫌煽惑他人明知而參與未經批准集結等三罪。周庭早前已承認2罪,惟黃、林則不認罪,案件將於明日(23日)開審。開審前夕,黃之鋒今晚(22日)於Facebook(Fb)發文,指在檢視控方證供並徵詢律師意見 ...
師兄未能落觀,個女日妖婦早前已認罪睇個勢都係社服,而其他2條妖孽識玩開審前都認罪如果姑娘係有色的,分分鐘係判入獄8星期但可守行為2年代替唔洗坐,睇今日報告啦

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-11-23 08:37 AM 發表

根據兩年前終審庭嘅判詞, 呢啲case 以後會判監, 正常嚟講半年以上, 而且今次河童係重犯, 應該再判重啲。

https://theinitium.com/article/20180206-notes-926-court-judgment/
"
2017年8月17日,雙學三子黃之鋒、周永康和羅冠聰2014年帶領群眾衝擊「公民廣場」案在上訴庭開審,上訴庭裁定律政司刑期覆核得直,因此推翻原審裁決 ...
即管睇下九姑娘會不會辯護律師上身同諗辦法放生

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-11-23 08:42 AM 發表

師兄未能落觀,個女日妖婦早前已認罪睇個勢都係社服,而其他2條妖孽識玩開審前都認罪如果姑娘係有色的,分分鐘係判入獄8星期但可守行為2年代替唔洗坐,睇今日報告啦
係喎,佢地話同劣尸研究過,唔通背後已經同髮官溝通好。樹關痴瘋都係劣尸黨湊大,保姆唔哀姨都會幫佢一把。

老廉自己唔做野嘛,可能係好事,廢事又俾漏啲資料俾人。

https://hd.stheadline.com/news/r ... 職能-憂日後-踩過界-調查選舉相關案件

附件

Screenshot_20201123-084628_Chrome.jpg(121.7 KB)

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-11-23 08:43 AM 發表

即管睇下九姑娘會不會辯護律師上身同諗辦法放生
最緊要睇下個官係邊個

引用:
原帖由 乾坤360 於 22-11-2020 22:32 發表

成班旺角區議員都無人跟進火警事後安排
衹有建制立法會議員有跟進過

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-11-23 07:47 AM 發表
收檔了

政Whats噏:煽惑圍警總案明開審 黃之鋒認罪預期入獄|即時新聞|港澳|on.cc東網
已解散的前香港眾志秘書長黃之鋒、主席林朗彥和成員周庭,被控於去年6月21日包圍灣仔警察總部,涉嫌煽惑他人明知而參與未經批准集結等三罪。周庭早前已承認2罪,惟黃、林則不認罪,案件將於明日(23日)開審。開審前夕,黃之鋒今晚(22日)於Facebook(Fb)發文,指在檢視控方證供並徵詢律師意見 ...
Hk髮膠,以上罪行…緩期2年執行!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 22-11-2020 23:38 發表

但現在風高浪急哦,離開香港水域阿爺北斗就確定位置捉到你,如果好好彩走到去台灣分分鍾失蹤了,其實最好辦法都係係香港受啦,條500萬肥仔醒目呀唔止報大數仲屋內收藏軍火,好啦嚟次起碼十轆八轆起跳啦計下數去省左過百萬啦,以後食住行政府包晒而且仲有工資,嚟條肥仔識計數呀
呢條柒頭,我出入天水圍差不多廿年,在社區內名不經傳,唔喺有黑手加暴動,邊上到位

好喇,家一鑊熟喇,入赤柱石壁包食住有糧出,仲唔人生更精彩

引用:
原帖由 知三 於 2020-11-23 12:17 AM 發表

中國武漢係全球首先辨別出新冠病毒。但被別國抹黑為源頭。
外國咁做係陰謀。中國人咁做係漢奸!
其實現有好多證據顯示在更早時新冠病毒已在地球出現。
講得好

引用:
原帖由 美麗美麗 於 2020-11-23 08:05 AM 發表

係,我最初都好反對派$5000,好似比人去賺錢

因為表面上有人供食住,又有錢攞,但染病治好會有很多後遺症,仲有可能害到身邊的人,所以為了$5000去特登染病,應該不會很多,而且真的有人手停口停,染病要醫,醫好未必即刻可以返工,$5000連半個月人工都唔夠

如果呢段期間有1000個人中招,攞到呢筆錢,政府都只是派了五百萬,如果派了五百萬可以搵出傳播鏈,未必是壞事

當然,呢個時間咩人都有,都唔 ...
或可以幫到小部分需要幫的人都是好事吧!雖然有的人抵屎,但正苦須要從大局出發!

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-11-23 08:59 AM 發表

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1930381/即時-港聞-林卓廷-警查王百羽案取代廉署職能-憂日後-踩過界-調查選舉相關案件
誰是執法機構?衹要犯法,警察有權執法或協調執法行動!

引用:
原帖由 ahmei 於 23-11-2020 07:47 發表
收檔了

判得幾多,咪又喺3幾個月,不過可以耳根清淨下

不過家坐監,再唔能夠為佢哋累積政治本錢,因為佢哋以後根本入唔到閘

引用:
原帖由 微塵一粒 於 23-11-2020 08:59 發表

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1930381/即時-港聞-林卓廷-警查王百羽案取代廉署職能-憂日後-踩過界-調查選舉相關案件
呢條低級調查員,家商罪科喺查緊詐騙案,加埋仲搜到軍火,唔係選舉舞弊,關雪糕佬咩事?

引用:
原帖由 海霖 於 2020-11-20 02:28 PM 發表

我都系等緊第一單因違犯國安法判刑的資訊,希望可以重判!系嘅話開番支靚酒賀下!
呢班所謂的中大生,冇眼睇!拾下拾下!真系嘥米飯!
學校師長、家長也須檢討啦!一個人是非不分唔系天生嘅!特別系家長,到時車公支靈簽又顯靈果陣喊就遲左啦!
就係啲家長都其身不正,又點會教得好下一代,我隔離屋就係咁,成日話果仔難教,個老豆成日用粗口鬧個老婆,隻死仔包幾歲人仔就出口成文,而家十幾歲學足個老豆用粗口鬧老母,係疫情下重走廊周圍掉用過既口罩,同管理處投訴過都冇改善

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-11-22 04:41 PM 發表

梁卓偉叫緊政府搞指定酒店隔離,袁叫獸就叫14天酒店隔離後,加多7天家居隔離,似乎新外地入境隔離措施已定,可能同緊酒店傾緊
關於指定酒店隔離,唔知酒店業界有幾多間真係肯做,我知道hxatt系列酒店係唔接受要隔離者book嘅,可能淨係得三星級做開內地團嘅帝x酒店系列肯做🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]