• 瀏覽: 757,286
  • 回覆: 7,356
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-11-22 04:04 PM 發表

睇番之前萬聖節班仆街幾乸Happy呀,咁Q多人逼埋一堆
頭先係公園都見到一堆賓姐係度唱歌跳舞

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-11-22 01:25 PM 發表

應該唔會.
冇人擔保中招會幾大鑊. 仲可能會累到身邊人. 為幾千去搏?
我其實唔反對咁做.
因為的確係有人擔心測到中招要停工冇收入. 越係低下層越係咁.
當係鼓勵佢地去驗好, 當係唔好彩中咗招既救濟律貼又好, 都無可厚非.
而且真正中招既人都只係好少數. 實際開支唔會幾大.
我最初都諗:會不會真的有人為了幾千蚊去中招?

好來有人話,如果中招,就算好返,都會影響身體,我諗諗下都係

元朗區議員王百羽、九龍城區議員李軒朗案,商業罪案調查科警司葉永林下午交代案情,指他們涉及提交虛假文書、虛報選舉開支;  在其中一名人士住所中,搜出大量仿製武器,包括8支仿製長槍17支仿製手槍仿製彈藥及一把弓,將加控該名人士一條「管有仿製火器及彈藥」罪。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-11-22 01:34 PM 發表

。今朝新聞訪問梁焯偉去話聖誕大班留學生回港,去話要趕快安排好定點酒店隔離,,,,個班係海外港人有權返嚟但係到這7百幾萬港人啦,我地就任由被去地播毒嗎,,咩都話人權,人權大q晒為這幾萬人放棄我地嗎,嚟D人權自己曬q氣
啲賤黃真係好賤

呢度係自己屋企,賤黃搞攬炒都已經賤到無倫,但就算攬炒,大家都有條命仔。依家仲衰到為了政治因素、收錢,阻止抗疫!

一個中招,周圍啲人都有影響,甚至命仔都無埋,衰到無人有

引用:
原帖由 ing.baring 於 22-11-2020 16:01 發表

香港居民當然有權回港,但政府亦可要求強制14天指定酒店隔離+7天強制居家隔離,合共21天,所有費用自負,規矩定左響度,返唔返黎任君選擇
梁卓偉叫緊政府搞指定酒店隔離,袁叫獸就叫14天酒店隔離後,加多7天家居隔離,似乎新外地入境隔離措施已定,可能同緊酒店傾緊

引用:
原帖由 ing.baring 於 22-11-2020 16:10 發表

在國安法下,追查呢啲資金來源及去向相對變得更容易,亦相信國安處早已掌握很多這方面的罪證,問題是何時郁佢地,現在看來是逐步收網中
6月30日實施時,講明無追朔期,根本比你班友金盆洗手,衹要唔再搞事,就既往不咎。但如果唔識死,仲要繼續勾結外部勢力,就新帳舊債一次過算

引用:
原帖由 TWSK73 於 2020-11-22 03:09 PM 發表

佢老尾咁多人有槍,真係搶都要排隊
可能為左買卷廁紙,都要開槍廝殺

引用:
原帖由 kenywj 於 22-11-2020 16:12 發表

頭先係公園都見到一堆賓姐係度唱歌跳舞
中午坐車經過中環環球大廈,成個小馬尼拉咁,有寄貨有小販,邊有4人限聚令

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-11-22 03:14 PM 發表

選得我就要包茶煙飯炮,仲要生養死葬,因為我有民意授權
仲要犯法都有特權唔被人拉,否則就係政治打鴨

引用:
原帖由 bchan77 於 22-11-2020 16:35 發表
元朗區議員王百羽、九龍城區議員李軒朗案,商業罪案調查科警司葉永林下午交代案情,指他們涉及提交虛假文書、虛報選舉開支;  在其中一名人士住所中,搜出大量仿製武器,包括8支仿製長槍、17支仿製手槍、仿製彈藥及一把弓,將加控該名人士一條「管有仿製火器及彈藥」罪。
嘩。。呢次大零樂,衰多樣私藏軍火武器。最緊要到時兩罪分期執行啊

引用:
原帖由 美麗美麗 於 22-11-2020 16:47 發表

仲要犯法都有特權唔被人拉,否則就係政治打鴨
當然喇,有民意就有護身符,犀利過免死金牌

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-11-22 04:44 PM 發表

6月30日實施時,講明無追朔期,根本比你班友金盆洗手,衹要唔再搞事,就既往不咎。但如果唔識死,仲要繼續勾結外部勢力,就新帳舊債一次過算
佢哋應該以為以前犯既會全部洗清,重新計過

中招畀好公平,因要停工隔離,好多基層真係手停口停。😔加之一有新冠就要周圍人士一齊隔離,好多人係會想搏一搏唔想做中招第一人。😷就算跳舞群組生活無憂嘅人都有隱瞞,就知好多人對患新冠病有忌諱!🤮

引用:
原帖由 ckn929 於 22-11-2020 16:53 發表

佢哋應該以為以前犯既會全部洗清,重新計過
咁佢哋自己笨L柒啫,6月30日已經講朋,如果之後繼續犯法,以前做落嘅好事會計埋數,不過佢要死,唔通唔比佢死咩

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-11-22 04:48 PM 發表

嘩。。呢次大零樂,衰多樣私藏軍火武器。最緊要到時兩罪分期執行啊
區已完前身會唔會係⎾勇冇⏌?咁多武器嘅?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]