• 瀏覽: 756,838
  • 回覆: 34
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-11-20 11:24 PM 發表

愚港人中晒豉油毒,輕輕鬆鬆去探毒,傳遍香港又炆煮,大家行埋一鑊熟。你講珠海嘅抗毒,又冇淫拳+豉油,愚港幾低唔去學,總之冇豉油母寧死,這是愚港的特徵。
無言,無眼睇😌

發咗個夢,澳門回歸日收到大禮物,跟住各大賭場變哂水上樂園,市民排隊去游水!夢中的我仲帶住兩個水泡去排埋一份!

我可能比香港激的到痴痴哋😵

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-21 12:41 PM 發表

經過咗呢兩年,我覺得版友們仍然很受白皮思想潛移默化影響,即係好多時希望事情就好似睇白皮「復仇者聯盟」咁,有班超人出嚟救世界,跟住打贏邪惡,第二日就天下太平。

但現實世事跟電影或個人意願,就係天堂與地獄嘅差別。睇吓日本311大地震及大海嘯,差不多十年過去,搞到現在都仲未搞掂,嚟緊仲要唔知幾耐先搞掂個禍根。日本政府呢單係咪仲消耗緊人民嘅耐性與包容?又如果真係中央武統呆灣,佢老尾/日本/韓國/印度加 ...
多謝大叔🙏

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-11-21 07:28 PM 發表

佢話上海有幾十單,北京有八十幾單喎
31省區市新增確診16例
2020-11-21 08:37 來源:人民日報
  11月20日0—24時,31個省(自治區、直轄市)和新疆生產建設兵團報告新增確診病例16例,其中境外輸入病例9例(均在上海),本土病例7例(天津5例,上海2例);無新增死亡病例;無新增疑似病例。

當日新增治癒出院病例19例,解除醫學觀察的密切接觸者1006人,重症病例與前一日持平。

境外輸入現有確診病例296例(其中重症病例1例),無現有疑似病例。累計確診病例3761例,累計治癒出院病例3465例,無死亡病例。

截至11月20日24時,據31個省(自治區、直轄市)和新疆生產建設兵團報告,現有確診病例308例(其中重症病例1例),累計治癒出院病例81472例,累計死亡病例4634例,累計報告確診病例86414例,無現有疑似病例。累計追蹤到密切接觸者875547人,尚在醫學觀察的密切接觸者11892人。

31個省(自治區、直轄市)和新疆生產建設兵團報告新增無症狀感染者18例(均為境外輸入);當日無轉為確診病例;當日解除醫學觀察13例(境外輸入11例);尚在醫學觀察無症狀感染者378例(境外輸入374例)。

累計收到港澳台地區通報確診病例6174例。其中,香港特別行政區5517例(出院5239例,死亡108例),澳門特別行政區46例(出院46例),台灣地區611例(出院546例,死亡7例)。

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-11-21 07:28 PM 發表

佢話上海有幾十單,北京有八十幾單喎
根本佢哋係不斷用謊言去支撐反中信念,其心可誅

引用:
原帖由 kpophk 於 2020-11-21 08:33 PM 發表

咁又唔會,香港冇人慶祝感恩節
即使確診升到40單,聽日初步60單,都唔見得香港人會自律,見到商場依然人山人海,食肆門口企滿等位,仲有好多主題樂園大聚會添

印像中大師有講過,香港就係同外國同軌,要死埋一堆都冇人救得到😴

引用:
原帖由 big3624 於 2020-11-25 01:53 PM 發表

中央劉鶴又再講房是用黎住,唔係用黎炒,咁內地房價就安穩啦,中山等我呀
我絕對贊成,只有咁人民才可安居樂業.
留意到國內新樓盤越來越高質,無論室內空間,智能管理,人臉識別,園林設計,消閒設施,在任何地價嘅樓盤也有這些基本享受,較富裕的可選高地價豪宅,一般小市民可選普及住宅區👍

再睇返香港嗰啲幾百萬龍床盤,較為舒服寬敞的就以千萬計,真係百般滋味在心頭😔

引用:
原帖由 big3624 於 2020-11-25 01:53 PM 發表

中央劉鶴又再講房是用黎住,唔係用黎炒,咁內地房價就安穩啦,中山等我呀
同埋國內的樓價要向政府備案,而賣家轉賣亦有年期限制,否則稅收好高

所以慢慢揀,買到心水樓,回祖國享受人生😁

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-11-25 02:11 PM 發表

中山樓太貴,我買唔起
所以我搬遠D落戶清遠。山明水秀,價錢合理,仲有溫泉浸
師兄,其實我哋有留意過恩平黃金小鎮,1.x公里去到恩平高鐵站,遲幾年有黃茅海大橋直通港珠澳🤭

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-11-25 02:15 PM 發表

我估系派錢
莫非真係財散人安樂🤔

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-11-25 02:21 PM 發表

C兄,心動不如行動,通關後立即買房。恩平樓價大約6千人民幣一平,價錢合理。
我係C9啦🤣
通關後好多計劃呀,想要去肇慶和恩平

引用:
原帖由 big3624 於 2020-11-25 02:30 PM 發表

多謝師姐指點
大貓師姐,千祈唔好話指點🙏
只係有資訊希望分享吓,始終國內和香港係有啲分別,以香港人對樓市嘅思維,最怕會失預算

引用:
原帖由 big3624 於 2020-11-25 02:54 PM 發表

我係師兄,自己年紀大唔敢認年青
唉呀,搞錯哂
見到靚貓咪以為係師姐😅

引用:
原帖由 big3624 於 2020-11-25 03:06 PM 發表

無錯呀,呢隻係仔,不過已經係公公11852525
嘩~貓爺你好吖😍

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-26 09:51 AM 發表

今朝都有所謂電台聽眾,話政府鼓勵畢業生到大灣區工作,係送咗愚港嘅人材比別人.....
意料之內....😪
我group內黃C話DQ4係'趕盡殺絕',喺佢哋眼中任何關於中國或者政府嘅行動都係負面的

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]