• 瀏覽: 756,891
  • 回覆: 102
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-10-27 06:56 PM 發表
我今日剛在黃到流膿既公司遞信離職

我個職位,由黑暴時3個人 負責,之後得返2個,最後被壓榨到一個人負責所有野。我每日忙到胃都痛,今日決心resign
師兄咁大膽,呢個時勢轉工唔易喎

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-10-28 01:05 PM 發表

你咁講就想起上星期六返馬會
幾個YC都講去陰角
仲話自己無錢去都要想辦法俾仔女去
一個話我個仔得十歲唔想佢留喺香港受苦受壓迫喎
聽到我都忍唔住笑
不過佢哋唔知我笑咩
成日開口埋口講移民嘅人,九成唔會移,只會一世留喺香港怨天怨地。
真係移民嗰啲,會默默搞,真係差不多成事先會出聲。

皇帝出巡,仍然係萬人空巷,支持度其實仍然好高,不過傳霉唔會話你知

附件

63F2CF59-D69F-45A2-9DCB-0A9D3BFF7ABD.jpeg(174.97 KB)

48E4F8DA-C762-4127-97AE-773E5F22883D.jpeg(130.86 KB)

引用:
原帖由 y98141 於 2020-10-28 05:31 PM 發表

我係某個學院fb secret page到睇到一個簡體字發文,話執到個銀包 已經交左比保安,叫失主快d搵保安拎返銀包。明明係做左件好事,下面d回覆全部都係鬧發文者用簡體,係大陸人之類...仇中仇到上曬腦
係,FB黃衛兵好可怕,連拍賣公司po 國畫藝術品出嚟,都有班曱甴出來反中反共,扯埋去講文革,心理變態

引用:
原帖由 jandm 於 2020-10-29 11:06 AM 發表
仆街大渣哥又開餔
圍板寫“涉嫌勾結味覺……”
正仆街
咪由得佢自high囉 who cares

突然間發現咩21,31紀念日完全消失晒,提都冇人提

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-10-29 12:02 PM 發表

有呀, 昨晚去中區警署支援鍾翰林喎.
https://std.stheadline.com/realtime/article/1409244/即時-港聞-Lunch哥-中區警署外聲援鍾翰林-叫港獨口號男子被捕
得兩件傻仔 笑死

附件

43655633-0B90-40BC-B8F0-C3232CC47C76.jpeg(121.85 KB)

剛過去的21號完全無任何人提及

仲有個跳樓紀念日都無人提

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-10-29 01:02 PM 發表

有冇留言,所有YC一見簡體字第一句就罵人係大陸人,佢地唔會想對方可能係來自東南亞。
所以新加坡馬來西亞華人都好唔妥曱甴

泰國人醒香港人好多

附件

688CD79F-36CA-4BDD-BAB2-D743A0A04F72.jpeg(286.9 KB)

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-31 10:10 AM 發表

唔好天真,拜登上台都係會叫肥佩奧做國務卿.....
一定唔會叫肥蓬做國務卿

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-31 12:48 PM 發表

呢個肥佬係典型擦鞋仔,再加上大美國主義下,佢留任唔奇
民主黨今次一定唔會搵共和黨人做國務卿,而且你睇返,歷屆國務卿極少連任,就算總統連任,國務卿都會換人

獻給侵侵

附件

5A4CD97F-A0EE-4BA3-AE56-7C211CACE6D9.jpeg(132.93 KB)

引用:
原帖由 akanesk 於 2020-11-5 09:26 PM 發表

根本好多黃屍都on9,成日在facebook打幾隻 "藍店,不了"  ,但身體卻很誠實幫襯藍店

鬼咩,黃店價錢根本就離地,賣個蛋糕都3,4百蚊,又唔係好食,叫手足點撐
今朝先見到個 Fb post話某口罩品牌藍,然後下面成班傻仔又不了,好多時係同行出嚟抹黑,黃屍真係好天真

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-11-7 10:31 AM 發表

呢條巫婆唔知幾時先有報應
佢最識走位,犯文議員好多都被拘捕過,但佢一次都無

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-11-7 08:17 PM 發表
大家🈶🈚️發覺
自從美國大選
泰國暴亂  馬上平息
中印、南海爭抝
亦都馬上停止下來
結論係只有美國內亂世界先會天下太平  ... 👏🏼👏🏼👏🏼
泰國今日都有示威,不過全世界都報道美國,無人得閒理其他事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]