• 瀏覽: 5,709
  • 回覆: 90
飯聞只識聞飯!

好似好驚明日大嶼成事

犯民最叻就係講一些似是而非嘅廢話去混淆是非

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-10-20 03:49 PM 發表
好似好驚明日大嶼成事
梗係啦, 事成佢地班金主身家無一半

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-10-20 03:49 PM 發表
好似好驚明日大嶼成事
為反而反啫.
佢係唔想任何政策成事.

假設唔係講明日大嶼, 而政府係提出收棕地, 佢又可以話官商勾結, 天價收地益班新界人. 選擇新界北發展, 係起俾新移民, 容易返內地.
然後話收棕地非唯一選擇, 可以選擇邊到填海, 可以選郊野邊陲地帶.

班地主佬乘乘地等2046共產啦

果D地東1忽西1忽收左都難搞

引用:
好似好驚明日大嶼成事
上年單顏色革命腥港地主有份架

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-10-20 03:55 PM 發表
果D地東1忽西1忽收左都難搞
仲要收下又少一忽, 淨低既地, "市價"越黎越高.

引用:
原帖由 benadsl 於 2020-10-20 03:46 PM 發表
行政長官林鄭月娥表示,開拓土地的決心不減,不會因為經濟逆轉而停止。民主黨立法會議員尹兆堅回應說,林鄭月娥沒有推出新的土地開發政策,只重提洪水橋及古洞等發展計劃,形容是「炒冷飯」,但卻拒絕開發棕地、荒廢農地或釋放部分軍用土地。 尹兆堅認為「明日大嶼」不是開拓土地的唯一選擇,發展棕地及荒廢農地可取得面積...

白鴿黨關鍵時刻又暴露,明知道棕地農地全部天價待售,而且要一塊一塊咁收,收完都2047 ...
除非所謂泛民同意立法平價強制收地,否則收地又貴又拖時間,根本仲貴過明日大嶼...

收咗一塊菜園村..............仲有千千萬萬塊嘅菜園村..............
賠償咗一塊菜園村..............仲有千千萬萬塊嘅菜園村..............
安置咗一塊菜園村..............仲有千千萬萬塊嘅菜園村..............

最緊要政府爽手收賠償, 安置...........如果唔爽手, 2047前, 包你一塊地都收唔到(賠償就照袋)..........

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]