• 瀏覽: 52,966
  • 回覆: 610
  • 追帖: 3
+11
炒Q哂
一個不能少
good.

今次齊上齊落,成間執。多謝黃屍曱甴,攬炒成功。

引用:
原帖由 F.Fabregas 於 2020-10-21 05:18 PM 發表
啱啱班傻西走出嚟,話好撚嬲喎,仲話港龍係佢哋嘅屋企,但我未見過作為一個屋企人,會癱瘓自己間屋企囉

呢條黑肥曱甴,仲話公司炒人冇問過佢哋,使唔使擺幾圍酒同你地食咗飯先呀,你班仆街罷工嗰陣時有冇問過公司啊

11736570 ...
其實執港龍有兩個致命傷。一,港龍主攻內地線,叫佢全面停內地線,即係叫佢執咗去;二,本應全民檢測係好事,但政棍卻因政治而抹黑,未能見效。若全民檢測達八、九成,內地對港疫情控制有信心,即使唔能全面復飛內地線,亦可能部份復飛,都未至於執咗港龍。

全公司冇工開仲工咩會?罷工丫笨!

工會革命逆天而行天怒人怨,美肺炎係天讉 , 無敵既工會都要跪低 

工會主席方話。。。我地同事好齊心,犧牲工資福利,只要唔炒唔減我薪水就可以。

引用:
原帖由 Money7 於 2020-10-20 02:01 PM 發表
應該集體辭職啦
辭職無得賠,佢哋應該會死𦧲 奶埋最後一滴

一個都不能少變一個不留,絕呀。。。

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2020-10-20 02:19 PM 發表

著住國x/港x制服比人屌,加$200!
仲要一面做一面要叫口號!個客發洩完會好爽,感覺為社會懲罰左呢班人!
著埋黑絲 隊穿仲爽

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-20 01:07 PM 發表
新冠肺炎疫情肆虐,航空業停擺,國泰港龍航空早前放棄申請第二期保就業計劃,被質疑為大裁員鋪路。有報道指,國泰計劃裁走港龍所有員工,港龍航空空勤人員協會副主席梁佩韻今日(20日)表示,同事主流意見盼「一個都不能少」,願犠牲工資福利換取保留職位。工會又強調,港龍有存在價值,希望資方明白。

以現時經濟情況而論,「一個都不能少」的想法,似乎有點兒「離地」了。

新聞 ...
當日願犠牲公司,為了福利,一毫都不能少

現在,竟然相反?真係折墮

引用:
原帖由 buchai 於 2020-10-21 09:16 PM 發表

著埋黑絲 隊穿仲爽
整張飛機椅,要佢跪低吹!

一個都不能少是一個奢望

支持國泰炒撚晒班攪事曱甴,你班畜牲求仁得仁啦終於攬炒成功!

原來真係一個都不能少
國泰一出手就咁狠

就系要將呢班蛤蚧乸全部落鑊炒。飛機變土雞。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]