• 瀏覽: 52,978
  • 回覆: 610
  • 追帖: 3
+11
港龍今次真係一個都不能少....地被裁.

港龍工會今次神預測,港龍摺埋,派解僱信時,真係一個都不能少

啊,真係好威啊,成班曲街今次死得眼閉啦 😀😀😀
https://youtu.be/qTDDV0bifG4

甘鐘意搞罷工抗爭,依家大把時間搞全港三罷,欖炒啦喂

幾時炒黑醫護?

引用:
原帖由 xxcxxc 於 2020-10-21 11:38 AM 發表
港龍今次真係一個都不能少....地被裁.
港龍主要係飛大6,佢地罷工要求停飛大6,咁仲要間公司嚟托咩!

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-10-20 01:15 PM 發表
吓?乜而家氣勢咁弱㗎!

罷工大鳩國泰丫嘛!

用罷工嘅手法去救公司

附件

B76E7326-6CA0-42C9-921A-068A633A3FE3.jpeg(167.48 KB)

算把啦!
舊年你地自己申請的,
依加成功增取,
應該高興至真

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-20 01:07 PM 發表
新冠肺炎疫情肆虐,航空業停擺,國泰港龍航空早前放棄申請第二期保就業計劃,被質疑為大裁員鋪路。有報道指,國泰計劃裁走港龍所有員工,港龍航空空勤人員協會副主席梁佩韻今日(20日)表示,同事主流意見盼「一個都不能少」,願犠牲工資福利換取保留職位。工會又強調,港龍有存在價值,希望資方明白。

以現時經濟情況而論,「一個都不能少」的想法,似乎有點兒「離地」了。

新聞來源連結:
h ...
而家公司係無收入,養飛機唔駛$?你架飛機唔飛都要保養,唔通叫公司放入倉再等疫情好D攞出黎即飛?你話同事肯犧牲工資福利,問題係無收入無$出糧,做義工你肯唔肯吖?

引用:
原帖由 j9999j9999 於 2020-10-21 09:30 AM 發表

做到齊上齊落,一個不能少!工會今次真係做到嘢!大家一樓一見!
.....到時佢地又話只服務港人, 你幫趁果時要出示身份証 死未!

個心涼浸浸

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2020-10-21 12:06 PM 發表
算把啦!
舊年你地自己申請的,
依加成功增取,
應該高興至真
黃絲又贏

你地俾我掛住飛雞個名啦, 叫價高D呀 !

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-20 01:07 PM 發表
新冠肺炎疫情肆虐,航空業停擺,國泰港龍航空早前放棄申請第二期保就業計劃,被質疑為大裁員鋪路。有報道指,國泰計劃裁走港龍所有員工,港龍航空空勤人員協會副主席梁佩韻今日(20日)表示,同事主流意見盼「一個都不能少」,願犠牲工資福利換取保留職位。工會又強調,港龍有存在價值,希望資方明白。

以現時經濟情況而論,「一個都不能少」的想法,似乎有點兒「離地」了。

新聞 ...
當日叫停飛大陸,就知道港龍係冇存在價值㗎啦!到而家又話有!咁其怪嘅?

罷工罷工罷工罷工罷工罷工罷工罷工罷工罷工罷工

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]