• 瀏覽: 911
  • 回覆: 29
廣西南寧市有多名市民日前到江邊投擲饅頭餵魚,隔日岸邊漂滿成堆饅頭,3名清潔工花逾1小時才清理完成。漁政部門呼籲市民不要隨

越污糟邋遢嘅河裏面嘅食物越多, 無需擔心佢哋冇得食
新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnne ... 1019_00952_001.html

以前聽唔少大陸人為咗一蚊打死人

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-10-20 11:59 AM 發表
廣西南寧市有多名市民日前到江邊投擲饅頭餵魚,隔日岸邊漂滿成堆饅頭,3名清潔工花逾1小時才清理完成。漁政部門呼籲市民不要隨

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201019/photo/bkn-20201019063428051-1019_00952_001_01b.jpg?20201019075051

越污糟邋遢嘅河裏面嘅食物越多, 無需擔心佢哋冇得食: ...
叫東方週末,週日去香港各大水塘睇睇啦!高汁港人一定唔會咁做嘅

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-10-20 12:03 PM 發表
樓主唔知香港人都為一蚊打死人?

引用:
原帖由 全馬 於 2020-10-20 12:12 PM 發表

叫東方週末,週日去香港各大水塘睇睇啦!高汁港人一定唔會咁做嘅
高汁港人乜撚都掉落水塘。

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-10-20 12:14 PM 發表

可能你係大陸新移民, 以前嘅大陸資訊沒有發達, 香港就未聽過為咗一蚊打死人 ,大陸就常有,
現在和過去嘅中國人 你咁都仲唔明, 聰明啲得唔得呀契弟

講放生,近年都有啲仆街放生放到我屋企樓下個魚池,攪到成日都要清,真係唔知乜野心態。

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-10-20 12:03 PM 發表
聽....

香港黑暴放火燒人有晒片睇...

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-10-20 12:16 PM 發表

可能你係大陸新移民, 以前嘅大陸資訊沒有發達, 香港就未聽過為咗一蚊打死人 ,大陸就常有,
現在和過去嘅中國人 你咁都仲唔明, 聰明啲得唔得呀契弟 ...
可能你係反中白痴, 只識FF...

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-10-20 12:03 發表
你要計番 相對價值 唔係表面價值!! 香港為錢打架殺人也是有的
不過近期都是為興趣, 喜歡用磚頭殺人, 娛樂是放火燒人, 你睇佢地笑得幾咁開心興奮就知

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-10-20 12:14 PM 發表

睇你都係香討新會員, 以前香討都有人post個為咗1蚊打死人, 其實有咩問題啫? 我都唔明你咁玻璃心 ,以前嘅年代為咗食為咗錢 呢啲事情有幾奇

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2020-10-20 12:26 PM 發表

你要計番 相對價值 唔係表面價值!! 香港為錢打架殺人也是有的
不過近期都是為興趣, 喜歡用磚頭殺人, 娛樂是放火燒人, 你睇佢地笑得幾咁開心興奮就知 ...
我咁講係代表咗中國人已經豐衣足食

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-10-20 12:16 PM 發表

現在和過去嘅中國人 你咁都仲唔明, 聰明啲得唔得呀契弟 ...
你太後生啦。。。好多香港野未聽過。
香港腳藥水做魚蛋聽過未?
病死雞做炸子雞聽過未?
死豬照賣聽過未?

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-10-20 12:35 PM 發表

你太後生啦。。。好多香港野未聽過。
香港腳藥水做魚蛋聽過未?
病死雞做炸子雞聽過未?
死豬照賣聽過未?
咪就係囉!我同你感覺一樣,我覺得唔出奇喎, 點解你咁玻璃心呢? 我都唔覺得有咩問題

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-10-20 12:32 PM 發表

睇你都係香討新會員, 以前香討都有人post個為咗1蚊打死人, 其實有咩問題啫? 我都唔明你咁玻璃心 ,以前嘅年代為咗食為咗錢 呢啲事情有幾奇 ...
睇黎你都無留意別人個筆名。。我先前唔係用呢個。
因為呢版版主封左我戶口至用 另外一個。
而且唔該你睇下我幾時註冊啦。。。新會員。。。。。
。不過你終於要承認香港人曾經為一蚊打死人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]