• 瀏覽: 4,195
  • 回覆: 39
+6
最廢係果個男友,冇本事就唔好娶人哋個女,去搞基啦,同全全一齊住

窩朗的男朋友

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-10-20 10:31 AM 發表

x2

父母根本不應將物業留俾子女,俗說:好仔不論爺田地

遺囑應該寫明將物業捐俾慈善機構
一定要篩選慈善機構呀
去年黑暴
見識到好多宗教機構
實際上係包庇黑暴邪教組織

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2020-10-20 11:13 AM 發表
最廢係果個男友,冇本事就唔好娶人哋個女,去搞基啦,同全全一齊住
神回覆!哈哈哈哈~~~~~~~~~~~~

係呢,問自己。

引用:
原帖由 36H 於 2020-10-20 10:04 AM 發表
「逆按揭」是為退休人士「每月出糧」給自己過退休生活的選項之一,不失為安老退休的方法。不過,一名男子對女友父母將物業「逆按揭」的做法不滿,更在網上公審,批評父母不將物業留給自己。真的有錯嗎? 年輕時辛勤

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2775000/2777844/reserve_morgage_1024.png

逆按揭 ...
好仔不論爺田地, 好女不論嫁妝衣。

做得好

引用:
原帖由 36H 於 2020-10-20 12:36 PM 發表

一定要篩選慈善機構呀
去年黑暴
見識到好多宗教機構
實際上係包庇黑暴邪教組織
無錯。
香港實在太多假仁假義的慈善團體,而外國來港的更要小心。

要逆按揭套現自己使,即是個仔孝順極有限,能力有限,收入有限。
物業唔留俾個仔係益左佢!
無物業,係申請公屋必要條件,等個仔有資格申請公屋,攞福利。
否則剩係管理費維修費都點乾佢雞碎咁多人工。

逆按揭原意就係唔想子女為父母退休生活憂心太多,唔通俾俾層樓子女,每月要收翻子女一萬幾千好咩。逆按揭,子女就算未成材,也可以暫住父母家,放心儲錢投資,不用為居住煩惱。男友為女友投訴,主要係條女唔可以成日陪自己、唔可以想搞嘢就搞嘢,呢啲心照啦!

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-10-20 10:33 AM 發表

當事人唔係兒子,係未來女婿,呢d正仆街,未娶人地個女,已經謀人地層樓
咁即係想又食又拎, 叻仔

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-10-21 06:16 AM 發表
要逆按揭套現自己使,即是個仔孝順極有限,能力有限,收入有限。
物業唔留俾個仔係益左佢!
無物業,係申請公屋必要條件,等個仔有資格申請公屋,攞福利。
否則剩係管理費維修費都點乾佢雞碎咁多人工。 ...
個仆街癈青企圖網上公審二老,就知二老心水清,一早安排好自己後路。 

引用:
原帖由 jlam829 於 2020-10-21 02:19 PM 發表

咁即係想又食又拎, 叻仔
曱甴精神,仆街過人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]