• 瀏覽: 24,718
  • 回覆: 186
  • 追帖: 3
+4
拿,呢啲就真係釣友啦,有釣杆㗎。
唔會好似班「黃C9奴才」咁講,用汽油都可以釣到魚。

近日有11名「垂釣發燒友」擅自坐船到港珠澳大橋的橋墩上釣魚,內地海事執法人員與珠海市公安局水域治安管理支隊開展聯合執法,帶走全部非法垂釣人員,收繳26根魚竿和5箱漁獲。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/兩岸/article/20201019/s00004/1603116276549/11釣友擅登港珠澳大橋橋墩垂釣被拘-檢26魚竿5箱漁獲

目無法紀
定要重罰

岸釣都咁好收穫, 咁12隻曱甴咪應該仲勁? 班親屬快D 出黎抗議赤共無理沒收 12隻曱甴既漁穫丫馬.

呢啲咪叫做勇武釣友囉.

我見好多屌魚友,個袋都貼有
我真係好忍鐘意香港!!
你明啦

繼「和你LUNCH」之後,又一「鉅獻」:和你釣。

其實香港好多釣友都會走去類似嘅地方釣魚。

嘩!5箱魚獲咁和味,唔怪得咁搏囉😄

低能

有陽光司法,該如何就如何🤔🤔

又有11人,飯文快準備家屬

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2020-10-20 08:47 AM 發表
嘩!5箱魚獲咁和味,唔怪得咁搏囉😄
nobody will go there fishing

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-10-20 08:30 AM 發表
岸釣都咁好收穫, 咁12隻曱甴咪應該仲勁? 班親屬快D 出黎抗議赤共無理沒收 12隻曱甴既漁穫丫馬.
椿底好多魚的.....黒沙、牛牛大大隻。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-10-20 08:24 發表
拿,呢啲就真係釣友啦,有釣杆㗎。
唔會好似班「黃C9奴才」咁講,用汽油都可以釣到魚。

近日有11名「垂釣 ...
真釣就警示教育
假釣真偷渡就拘禁
呢的咪法治囉
唔似香港咁無法無天
襲警都冇事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]