• 瀏覽: 4,573,761
  • 回覆: 73
  • 追帖: 519
+597
引用:
原帖由 ho618 於 2022-10-3 15:09 發表
其實德國入面好多百姓都唔相信係俄羅斯炸
只係佢地既聲音唔夠大 , 媒體報導唔夠廣
總之而家個世界就係美國做完壞事 , 歐洲冇人敢出黎反抗
或者咁講...根本把持住歐洲果班政客全部都係歐奸
夾手夾腳將歐洲賣出去
同當時香港黑暴一樣,黑媒操控輿情,只許單一聲音!😔

引用:
原帖由 big3624 於 2022-11-4 17:35 發表

我覺得中國高鐵除咗平時民用運輸,戰時亦係軍隊嘅網路,快速而量大咁輸送人及軍用物資
明顯就係包含軍事用途!😶

引用:
原帖由 毛毛手 於 2022-11-4 21:03 發表

絕對係啦,唔好講得遠,就香港高鐵喺石崗其實有個秘密出口俾老解。
所以某啲有心人推啲傻人去阻香港起高鐵!😶

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2022-12-31 23:24 發表
2022年將盡, 2023年眨眼就來.市面上不乏各方高人對來年作出預測. 在下發現兩個,與本樓樓題暗合,姑錄之以觀後效:

此為其一:

1. 石油將升至 $150 一桶,天然氣升到 $5000/1000cuM.

2. 1.令歐盟崩解、歐元隨之.

3. 英國重投歐盟懷抱.

4. 波蘭及匈牙利侵吞烏黑蘭西部.

5. 德國與波蘭捷克斯洛伐克羅馬尼亞波的小豬等等組成'第四 ...
😱 新年快樂! 🎉

引用:
原帖由 神..六 於 2023-1-3 02:01 發表

19年至今都未上過去....
預計是今年2~4月無障礙通關後先動身北上
19年黑暴令人思遷,這一代香港的大學生及年青人怎樣了!?都變成了是非不分的盲主喪屍!任由有心人播弄擺佈!!!
在網上看了約9個月國內樓盤片子,最後敲定選址在肇慶新區(K兄都在呢),轉換一下餘生生活環境,逃離這個廢青都市....:smile_5 ...
肇慶平,中山旺!😶

提示: 違規內容已被屏蔽
老美只是個殼,真正要打贏嘅係底下嘅資本,佢地隨時可再搵地方落腳嚟過。😶

引用:
原帖由 毛毛手 於 2023-5-9 16:34 發表

中國琉球牌 將日本軍抽美國車 (yahoo.com)

中國外交部長秦剛公開表示,根據《波茨坦公告》,日本領土只包括北海道、本州、九州、四國,琉球主權不屬於日本。幾乎與此同時,中國新任駐日本大使吳江浩3月底履新未久,日本沖繩縣副知事照屋義實特意搭飛機到東京拜會吳大使,舉行閉門會談,雙方決定棄用沖繩稱呼,恢復琉球舊稱;副知事還向吳大使轉達知事玉城丹尼想訪問中國。

中國突如其來的動作 ...
合理合情合法!🤭

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2023-5-12 07:32 發表

''烏克蘭駐華大使秘密抵達香港與俄方見面'' ?

https://www.youtube.com/watch?v=7j-mbc91qUQ

好爆呀 !
堅唔堅?😳

引用:
原帖由 hh002 於 2023-5-12 16:30 發表

謝K 兄的詳細分析。
我同你的睇法都係差唔多,刺激內需消費最好且直接的方法就係托股市。
我2月果陣買了600028 中石化 和601988 中國銀行,琴日放了中銀把錢全放去中石化。
我覺得現在油組織已經不比面美國,油價跌佢地就減產刺激油價,經濟好自然又刺激油價,局勢不穩打仗又刺激油價,暫時來看油股可買入(個人意見). 
石化能源面對新能源時代,佢地在公在私當然盡地一煲保持高位運行賺盡佢,唔係點有錢轉型呀!😶

引用:
原帖由 4300dtns 於 2023-6-2 20:48 發表

2025之后係無限,銀碼就同冥通銀號睇齊掛勾,最后給冥通吞併……
現在係應屆睇住嚟食,兩黨精英層合作,侵侵應該玩完!😔

引用:
原帖由 @海東青 於 2023-6-19 17:07 發表

法理邏輯上已經是對華核攻擊!
看王主任仲係度鳩吹愚民!
今天的老共……我抄!
老美出陰招迫你出手,打佢就出師有名,忍又比你班友話廢...🤮

暫時停補充一下,休息一輪再打過!😶

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-8-21 12:59 發表

中國越有錢越吾愛國,
只有窮嘅大陸人先會愛國

英國投資移民顧問公司的最新報告估計,最新報告預計,隨著中國經濟增長放緩,2023年將有1萬3500名中國富豪出走,數量為各國之最。

原文網址: 中國今年將外流1.35萬富豪居全球之冠 最多富豪選擇移民「這國」 | 香港01 https://www.hk01.com/article/908709?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
1.35萬!咁嘅數好意思攞出嚟做文章?😑

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]