• 瀏覽: 4,574,635
  • 回覆: 20
  • 追帖: 519
+597
引用:
原帖由 kallan 於 2021-11-28 06:32 PM 發表

其實發夢都算是元宇宙的一種,借助藥物亦可達到!
電影inception正是。

呢條片好簡短,但譚先生提供的訊息是普遍人們忽視了的,美國最反華,想中國滅亡的不一定是美軍鷹派,政客和軍火商,而係日日和我國做生意的大企業及其後的猶太資本:
https://youtu.be/aUdnYDBjfvg

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-12-19 07:17 AM 發表

唔好咁老定,係美國,乜都有得告。

以前睇過新聞報導,係美國有人一邊揸車一邊飲咖啡,之後因為倒瀉咖啡淥傷自己,最後竟然控告汽車制造商冇提醒佢唔可以一邊揸車一邊飲咖啡,更神奇嘅係居然成功告入左仲獲得賠償。
美國可以話咩都可以告,但也可以說是點亂嚟都可以冇事!Elon Musk如果係香港人,Tesla如果係港股,懲教署一早已安排赤柱無敵海景私人大監倉佢做辦公室。

引用:
原帖由 Wanwc2002 於 2021-12-23 12:22 AM 發表

譚新強我都有睇,雖然佢表面愛國,但骨子裡仍然相信美國永遠強大,都係玩既得利益者嗰套!
一次簡短回兩位師兄,譚先生本身就係一個大戶幕前人,係資本主義世界嘅受利者。
CEO 峰會中老鬼固然係資本主義世界大金主幕前代理人,而老美版本帝國霸權經營嘅社會制度及結構係由西方資本幾百年"優化"得來!必視中國現行優化出來的社會主義制度正正是其死敵。

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2021-12-23 01:37 PM 發表

當中有些不明,如7成CEO同意武力協防台島,那已經投資在中國的資金也願意打水飄?相信世上有這麽茅盾的成功人士?
有好L多老美西上等人係認為中國夠薑攻台而成功統一的話,中國就會成為第一強國,而優化咗嘅上等西人天堂老美帝國唔係變成二流國家如大陰蒂國咁簡單, 而係變成幾十個中美洲香蕉共和國,相比起用了幾百年建築起嘅千秋大業,投資於中國之資金算什麼?

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-12-23 10:01 PM 發表

我認為譚先生前50年係白皮經濟資本主義祟拜者,但近十年已認同中國掘起理論,漸漸投向中國特式主義和服者。
世界不是非黑即白的。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]