• 瀏覽: 4,573,941
  • 回覆: 7
  • 追帖: 519
+597
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-7-16 10:37 PM 發表

灣灣係用來搞老美,怎會隨便浪費
同樣美國係用來搞臭灣灣😂

引用:
原帖由 蘇屈 於 2021-8-25 02:10 AM 發表

其實我主要問經濟數據有否做假的問題,當然,新冠疫情沒有辦法瞞住,一看就知道國內防控疫情,遠勝歐美

至於經濟部份,c hing 只說明貿易方面,至於國內消費丶失業率丶壞賬等,yc 就不信國內數據,咁點様反駁佢哋呢?
有需要反駁嗎?
他無證據說數據是假,你也無證據數據是真,就隨YC他們繼續活在自我空間,只需要回應:你講得啱!

附件

_1602344655_e4fef2cb_progressive_edit_80481445609073.jpg(71.55 KB)

美國的手只能伸到去北約,北約又有幾個成員繼續聽美國支笛呢。

引用:
原帖由 maninstock 於 2021-9-18 11:31 PM 發表
K兄,想問下,今日大陸突然大事宣傳日本918事件,同時香港亦有幾個團體出來抗議,咁明顯舉動,想做什麼?
連731都在CCTV出現了

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2022-2-17 06:47 PM 發表

你即管繼續, 呢D招數同19年黑暴係同一路數。

過年前政府呼籲大家唔好出街拜年, 乜野人唔聽政府枝笛仲要四圍走呀?

過年前政府話要動態清零, 係邊個話Omicron感染好少事, 只係感冒咁上下, 香港要與病毒共存呀?

係人都知香港醫院床位有限, 又係乜野人話醫管局夠人手唔駛外援黎香港幫手呀?

全部都係黃人呀!

P.S. 係K兄嘅帖我就唔會再 ...
師兄,不回應讓他自然下沉吧。

提示: 違規內容已被屏蔽
當大爆發,確診數每日上升,什么封城隔離在香港已行唔通。

由政府改變康復條件可以看出,現在是用時間來處理疫情。

今次變種雖然傳播率極高,但康復率和時間都不高。一般8至10日已可以重上工作崗位。

這一刻因中招而缺失的勞動力,在10日後就可以恢復。而恢復這一批暫時再中招機會低,就可以填補繼續中招的勞動力。

只要碰到感染高峰期後,政府壓力就一日比一日細,到時做全檢或部分禁足都簡單一點,阻力又細一點。

好多人都希望政府可以全動員,但香港公務員已是一頭巨形八爪魚,每一個肢節都有獨立思考能力,自己行動。就算任何人做頭,都不易控制手腳。

引用:
原帖由 清風晨曦松迎客 於 2022-3-4 11:05 AM 發表

為你鼓掌
最重要是後面的一段比喻
説出香港治理的困境
由公務員招聘已看出公務員各部門都在各自為政。人性化上,求職者可以選擇自己喜歡的部門和職位申請。但入職成為公務員後,就會有山頭主義,我部門不是你部門,你工作不要預埋我工作。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]