• 瀏覽: 4,572,093
  • 回覆: 22
  • 追帖: 520
+597
引用:
原帖由 DHMO 於 2021-1-14 01:36 AM 發表
題外話, 有人咁鐘意咒人病, 留意下自己(精神)健康先啦...
早排馬兄抱恙,才有此言。
既然講求質素資格,自覺非凡,但每次口出惡言,又有幾高汁。

引用:
原帖由 子時外圍的天才 於 2021-1-17 03:01 PM 發表

馬兄早排真係在帖內說自己疑似感染左美國肺炎?
他說是感冒,可能身體疲累,風寒入骨,吃了蓮花清瘟藥,卯樹了。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-10-22 11:53 AM 發表

多謝k兄的細述,相關食材走私及香港進口不合理性海量的外國食材情況,在下曾多次在另一位師兄的帖提及,但回響並不大,而在下亦不便多提是那些集團或相關人士。。。
因涉及者是跨媒體界別者眾,更是國際性的。。。
真心話,涉及層面之廣及深比大家想像的更恐怖。。。🙏
係呀,看到這個新聞,就想起師兄曾講過這話題不過欲言又止。
這批凍肉是外國來的,而且根據報導,冷凍保存妥當添。是堂堂正正進口,但偷偷摸摸散貨嗎?

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-3-9 12:02 PM 發表

打散歐盟是美國第一目標。
中俄都希望歐盟團結,可抗衡美國。
歐盟與中俄之間沒有敵意。共同敵人其實都是美國。
昨日中德俄領導開視像會議,睇下有冇轉機。

引用:
原帖由 big3624 於 2023-2-5 10:40 發表

避?中國點解要避?
中國要展示實力就需要一埸戰爭令世人知道美國不行了,反而美國避戰,因為怕露底令人知佢係紙老虎
中國不需要戰爭,但不怕戰爭啫。
適當時候show off,係話俾對家聼我地有準備、有實力,咪亂來。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2023-2-5 13:58 發表

薩達姆死於"有" 大殺傷力武器
就係知佢冇,才欲加之罪。
我地真係有,人地就龜縮。

引用:
原帖由 73662710 於 2023-2-5 10:27 發表

我認為適當的展示是對的!只係希望大家唔好低估某種顏色的人的實力,意志力,團結和無恥的程度。狗急會跳牆。
我地要用咩策略?
似乎是對家急,害人終害己。

引用:
原帖由 andysan4 於 2023-8-16 23:35 發表

以前細個食小販檔食到肚痾
老豆老母只會話「食街邊野係咁架啦, 叫咗唔好食」,依家鬧會鬧食環執法不力

搞夜市?深夜大排檔?
今時今日樓上街坊實會投訴噪音,向區議員投訴 ...
呢啲街坊樓下夜市算啦。
有一兩間夜食店方便夜歸人還可以。用來尋開心消費免了。
搞活夜市,搞清焦點、目標、目的、對象。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]