• 瀏覽: 1,941,183
  • 回覆: 6
  • 追帖: 513
支持K兄,學習學習。

熱賣及精選
引用:
原帖由 @海東青 於 2020-10-28 04:55 PM 發表

佛教義理重點是因緣際會。
本質上是講解宇宙正法,所以不算是宗教。只因時代久遠混入了民間習俗而已。
佛教教義係因緣和合。佛陀講明,佢係發現真理,唔係發明,所以主張依法不依人。

引用:
原帖由 zzzdd 於 2020-11-24 09:50 PM 發表

佢地支持者唔少的
低智商的垃圾

引用:
原帖由 moonkaru 於 2020-11-25 03:26 AM 發表

他是住在該屋苑的黃色區議員,相信亦應該已控制了業主法團
前兩年奪咗業主法團. 不過前任區議員成日係到關注此區, 激死個低B仔.

引用:
原帖由 喪班馬 於 2020-11-29 11:06 AM 發表

若果真的強制檢測可令大部份人去檢測,唔好忘記至少有二百萬人唔會去的。這個咁大數目既人怎處理和令到呢D人去檢測?我覺得現時為止唔現實,同時俾機會黑暴再出來搞事,再看看英國呢兩日發生什麼事?
二百萬只係數字遊戲,當一個黃人有點發燒,就會立即衝去驗,身邊的黃人都會怕死,又衝去驗。人係自私,死到自己就唔同講法。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2020-12-17 09:00 AM 發表

地產黨今次係晒冷,連屈穎妍都露出真面目出來反林鄭,目標也就是明日大嶼。更以市民要「出出入入」搵食來扭曲 ''唔想再見到咁多人出出入入'' 的防疫勸告。

''為甚麼特首的萬言施政報告無甚反響?因為你在誇誇細談二、三十年後的美好藍圖,卻對眼前困境束手無策。沒有明天,還說甚麼未來?''
''沒想到特首竟然賴市民:「我唔想再見到咁多人出出入入。」特首啊特首,你知道市民為甚麼「出出入入」嗎?他們 ...
唔好唔記得屈小姐做過壹仔副編, 作野係強項.

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-30 01:21 AM 發表

有班人
本身無諗住用BNO去英國咩5+1
只係不斷用BNO去旅行
遊日, 遊台, 遊韓, 遊泰等等

家下搞到班友無得再用BNO離境旅行
前年開始有班人話唔會用特區護照旅行,咁以後無得去添。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]