• 瀏覽: 4,573,936
  • 回覆: 7,509
  • 追帖: 519
+597
引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2022-9-30 20:10 發表

北溪被炸之後,歐洲各國官方表態會好關鍵,一旦歐洲各國統一口徑話北溪系俄羅斯炸毀,三戰恐怕無可避免了
政棍講咗算?人民會賣帳嗎?德國94%相信幕後黑手是老美,誰會上戰埸。

引用:
原帖由 boco2002 於 2022-10-1 16:56 發表

政棍講咗算?人民會賣帳嗎?德國94%相信幕後黑手是老美,誰會上戰埸。
眼看主人一腳踢反個飯兜,做狗既,除左低頭露出可憐眼神外真係做唔到D乜......

就黎,連毛都比人刮光光.....

引用:
原帖由 神..六 於 2022-10-2 10:28 發表

眼看主人一腳踢反個飯兜,做狗既,除左低頭露出可憐眼神外真係做唔到D乜......

確係肉酸,但唔抵可憐。

引用:
原帖由 神..六 於 2022-10-2 10:28 發表

自己攞嚟衰!

引用:
原帖由 hkc9 於 2022-10-2 10:30 發表

確係肉酸,但唔抵可憐。
真係聽見都火滾!歐洲人弱智定白痴架. 老美話係俄羅斯炸佢地都信?

引用:
原帖由 耶華義興 於 2022-10-2 21:24 發表

真係聽見都火滾!歐洲人弱智定白痴架. 老美話係俄羅斯炸佢地都信?
歐豬人在政棍把持下,已變成尾角的狗,做狗太耐啦,已經忘記自己係歐洲“人”。
老尾主人一聲令下,立刻對北極熊吠叫。

波波國一句多謝老美已不用多講了,叫那人用良心出嚟解釋下這句說話的意思,就全世界都明白,但看來就是一宗冤案🤭

樓主點睇阿爺响港澳招太空人

潑句冷水咁講,歐洲可能好多裸官,即係有美籍。美國利益優先。

東歐而家話唔比天然氣過境去意大利,下步波蘭會唔會唔比天然氣過境?

二戰後,好多精英回到新中國建設國家,但似乎當日留落美國的歐洲專家就留番係美國,呢個係東西文化體現的差異。

引用:
原帖由 054D 於 2022-10-3 11:58 發表
潑句冷水咁講,歐洲可能好多裸官,即係有美籍。美國利益優先。

東歐而家話唔比天然氣過境去意大利,下步波蘭會唔會唔比天然氣過境?

二戰後,好多精英回到新中國建設國家,但似乎當日留落美國的歐洲專家就留番係美國,呢個係東西文化體現的差異。
歐洲政棍,正在帶領歐洲走向死亡。
但奇怪的是,歐洲的市民真的那麽愚昧地任由政棍操控嗎?

其實德國入面好多百姓都唔相信係俄羅斯炸
只係佢地既聲音唔夠大 , 媒體報導唔夠廣
總之而家個世界就係美國做完壞事 , 歐洲冇人敢出黎反抗
或者咁講...根本把持住歐洲果班政客全部都係歐奸
夾手夾腳將歐洲賣出去

引用:
原帖由 hkc9 於 2022-10-3 14:46 發表

歐洲政棍,正在帶領歐洲走向死亡。
但奇怪的是,歐洲的市民真的那麽愚昧地任由政棍操控嗎?
北溪氣管點解要繞開東歐, 默克爾顯然知道有呢一日
知道東歐小國政策上依附美國, 干擾埋歐洲議會, 而無視歐洲全體利益

中國網民一向覺得, 中國及歐洲可聯手避開美國制裁, 但顯見上層建築決定無可能

咁講, 打壓當年諾基亞如同今日打壓華為, 華為註冊地係中國所以中國政府會幫佢出頭, 歐洲被美國淘空, 而所有科技重工業就去晒美國資本手上, 而成為未來打壓中國等國的武器
所以短時間內, 唔難預計中美會有更激烈的矛盾

當然, 日韓唔係傻, 但台灣問題失血顯然持續加大....
1450呢期係內地污名化大局出法叫宏大史觀, 本身正常名詞都可以負面描述, 顯然有一股力量係要拔高短期個人利益而忽略全局的作用
而龍應台當日所謂不在乎大國掘起, 只在乎小民尊嚴呢類偽命題, 可能已成為網軍的主調

引用:
原帖由 boco2002 於 2022-10-1 16:51 發表

一個政客用上民生去追求人家民主自由,先不說自家民不民主,簡直戇鳩到極點,人家自不自由關佢义事,家家有本難念的經,所以拜託那政客,不要將民主自由常常掛在口邊,很煩呀!😁
兩百年來,殖民主義國家都係以軍事力量去剝奪世界資源。唯近年中國迅速崛起,西方國家深知在軍事、科技、製造業再冇優勢,就千方百計打壓中國。民主人權依然係佢哋凝聚 勢力、圍爐取暖嘅藉口,加上掌控世界媒體話語權,C兄有排煩呀!🤗

引用:
原帖由 ho618 於 2022-10-3 15:09 發表
其實德國入面好多百姓都唔相信係俄羅斯炸
只係佢地既聲音唔夠大 , 媒體報導唔夠廣
總之而家個世界就係美國做完壞事 , 歐洲冇人敢出黎反抗
或者咁講...根本把持住歐洲果班政客全部都係歐奸
夾手夾腳將歐洲賣出去
同當時香港黑暴一樣,黑媒操控輿情,只許單一聲音!😔

全國媒體近乎全數由資本把持 操控各國輿論相當容易

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]