• 瀏覽: 4,574,605
  • 回覆: 7,509
  • 追帖: 519
+597
引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-12-4 06:36 PM 發表

師兄你講中咗前半段:手持調查軍人濫殺平民嘅報告與實證只可交政府並且不得張揚!

故事下半段就係:點解本來應該係咁樣嘅一份報告與實證,反而會通咗天?

「11月19日,澳軍發言人承認其特種部隊特別空勤團在“非戰鬥狀態下”以“割喉”等方式殘忍殺害了39名阿富汗平民。」

其實,單嘢長期以來,都只有個吹哨人單方面嘅說詞,翻唔起個大浪。但係,偏偏响11月19日,澳洲軍方先走出來確認“真有其事”!點解會咁 ...
牛兄, 又一個令人腦洞大開嘅分析.....特別係揭示咗美國/西方世界資本集團對別國操控能力與手持大量對方嘅罪証....怪不得個個執政者都要臣服聽話.....唔係就爆你大鑊.....利誘成功+竊/監聽+拍片=罪成資料在手+威逼=目標可達.......

引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-12-4 06:36 PM 發表

師兄你講中咗前半段:手持調查軍人濫殺平民嘅報告與實證只可交政府並且不得張揚!

故事下半段就係:點解本來應該係咁樣嘅一份報告與實證,反而會通咗天?

「11月19日,澳軍發言人承認其特種部隊特別空勤團在“非戰鬥狀態下”以“割喉”等方式殘忍殺害了39名阿富汗平民。」

其實,單嘢長期以來,都只有個吹哨人單方面嘅說詞,翻唔起個大浪。但係,偏偏响11月19日,澳洲軍方先走出來確認“真有其事”!點解會咁 ...
聽完牛兄嘅分析,唉!原來以前自己係咁岸鳩,幼稚;以為人世間真係有公義。活生生嘅人命啊!白皮真係人間最邪惡的魔鬼!

引用:

最近歐盟老大德國反中言論猛出,英國重手打壓華為。😖美國優先嘅特朗普仲在座,拜登都未上場,但西方世界已急不及待走向合流,不再遮遮掩掩聯合對付中國!😱

引用:
原帖由 zamora 於 2020-12-4 06:49 PM 發表

牛兄, 又一個令人腦洞大開嘅分析.....特別係揭示咗美國/西方世界資本集團對別國操控能力與手持大量對方嘅罪証....怪不得個個執政者都要臣服聽話.....唔係就爆你大鑊.....利誘成功+竊/監聽+拍片=罪成資料在手+威逼=目標可達.......
其實,以西方資本玩戰略嘅能力,佢地應該考慮到“澳洲國防軍總司令對澳軍屠殺嘅確認”,已經係“證據確鑿”,好易俾人捉痛腳嘍!

但都係發生咗“中國撚手執個熱尖堆”嘅事,打到佢地塊面啪啪聲咁,我覺得,西方資本勢力已經對“澳紐日韓”齊齊投身中國主導嘅RCEP,十分火滾,冇做過多細想之下,就叫澳軍總司令出來認數,實屬失策!

因為佢地呢個失策,導致中國有十足理由慢慢同佢地玩!

引用:
原帖由 unreal 於 2020-12-3 04:09 AM 發表

其實睇下香港上次大規模檢測,醫護人員嘅薪酬成本有幾高,就知冇可能學內地㗎啦。
當社會爆發疫情人民不是上下一心打仗就注定了無得救,什麼仁心仁術什麼南丁格爾精神就變成笑話,當每人都看著錢看著自身利益,疫情只會無限輪迴

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-4 07:20 PM 發表

最近歐盟老大德國反中言論猛出,英國重手打壓華為。😖美國優先嘅特朗普仲在座,拜登都未上場,但西方世界已急不及待走向合流,不再遮遮掩掩聯合對付中國!😱
美歐要聯手對付中國,而家時候仲早。

德國而家做嘅,只係「對中國政冷經熱」嘅一般套路,仲未响中國以華為為代表嘅電信產業上跟美國走。

咁就再等下先!

反而係美歐新一輪講數嘅結果,要睇下「美軍在歐洲嘅角色」傾成點。

引用:

牛兄細心!
日同韓果兩單你唔提真係冇人知,更加唔會聯想到同rcep有關
澳洲人以為出面閙下阿爺當交功課,點知俾阿爺反咬住唔放

引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-12-4 09:53 PM 發表

美歐要聯手對付中國,而家時候仲早。

德國而家做嘅,只係「對中國政冷經熱」嘅一般套路,仲未响中國以華為為代表嘅電信產業上跟美國走。

咁就再等下先!

反而係美歐新一輪講數嘅結果,要睇下「美軍在歐洲嘅角色」傾成點。
牛師兄真係睇得通透 睇嚟中國令到西方有自己人打自己人嘅方向 而家英國脫歐 法國反對歐盟同英國簽 會唔會越搞越大呢 牛師兄其實有足夠本錢 自己開貼 我相信都有唔少支持者

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-12-5 12:16 PM 發表

牛師兄真係睇得通透 睇嚟中國令到西方有自己人打自己人嘅方向 而家英國脫歐 法國反對歐盟同英國簽 會唔會越搞越大呢 牛師兄其實有足夠本錢 自己開貼 我相信都有唔少支持者
開帖嘅嘢,就唔會專登啦!

啱話題,吹幾句就算!興之所至,想寫就寫,唔想寫潛水幾日,冇負擔,咁就最好啦!

引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-12-5 01:15 PM 發表

啱話題,吹幾句就算!興之所至,想寫就寫,唔想寫潛水幾日,冇負擔,咁就最好啦!
知道了牛兄 但係如果有呢啲獨特見解 不妨開個貼同人討論版 今次澳洲單嘢 牛兄的確心水清

引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-12-5 01:15 PM 發表

得閒吹吹水無咩負擔!

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-5 02:29 PM 發表

得閒吹吹水無咩負擔!

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-12-5 02:25 PM 發表

知道了牛兄 但係如果有呢啲獨特見解 不妨開個貼同人討論版 今次澳洲單嘢 牛兄的確心水清
師兄如果對某啲話題特別有興趣嘅,歡迎你响《國際局勢分析》嗰度留言俾我,等我可以諗下嘢!

引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-12-5 02:56 PM 發表

師兄如果對某啲話題特別有興趣嘅,歡迎你响《國際局勢分析》嗰度留言俾我,等我可以諗下嘢!
冇問題 多謝牛兄

牛兄分析精彩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]