• 瀏覽: 4,572,063
  • 回覆: 7,509
  • 追帖: 520
+597
引用:
原帖由 Peterold4 於 2021-1-16 11:32 PM 發表

K兄,你今天文章提到若果一個人一生買了一層樓,供了二三十年后,再免費可住三十年,其實已輸得好緊要!另我想起任志剛曾經說過,有一層樓就是平盤,有兩層樓就叫long, 而一層樓都冇就是沽空!
任總的邏輯非常清晰
畢竟是一級榮譽數學學位
但買樓和其他賭博不一樣
唔玩就唔會輸
買樓不是由平盤玩起
而是由沽空玩起
而你根本不可能肯定你下注前的position(唔知應該點翻譯)
所以下第一注時必須非常小心衡量當時的值搏率!

引用:
原帖由 子時外圍的天才 於 2021-1-17 03:01 PM 發表

馬兄早排真係在帖內說自己疑似感染左美國肺炎?
我祗是盡市民責任去提交樣本!沒事了,普通感冒,好多師兄姐開藥方給我,下次,我還是找定一個中醫看看吧!

引用:
原帖由 子時外圍的天才 於 2021-1-17 02:59 PM 發表

你講那位狗哥應該就係嗰位樣衰漢奸coco哥,但佢昵一年好似搵左好多錢?
Coco哥被我印象是世界仔,見風做人。我假設:如果以佢角度,佢計過數YouTube流量以黃人為主,同做藝人一樣,邊個比飯食就跟邊個意思去做,配合下,認錢唔認人。而家炒移民風,順帶佢可能有其他業務收入,當為自己/公司宣傳。當個移民風炒完,佢應該會比個解釋回港,例如:生於斯長於斯...

引用:
原帖由 kallan 於 2021-1-16 09:50 PM 發表
奴隸思維
為什麼我突然又想講這個話題呢?因為近日因為那本BNO可移民英國的關系,我突然多看了一些港人移民英國的點滴視頻,多看了就發覺雖然大家的內容不盡相同,有些是租買樓、有些是找美食,有些是談教育,很多的都是在講找工作和是否適應的問題!但這些都有一個共通點,大家都會不知不覺認為是有民主自由的空氣,一些太過肉麻或嚴重偏黃失焦的就不提,但我看的時候腦海裡總是和一些歷史事件相互結合,即是一路睇這些視頻 ...
狗狗哥要繼續呃點擊賺取收入
唯有焗住拍落去啦

食完BNO條水後
始終人在異鄉事不關己
點擊插水難以維持落去

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-17 06:10 PM 發表

唯有焗住拍落去啦

食完BNO條水後
始終人在異鄉事不關己
點擊插水難以維持落去
無錯,佢地這種有被迫害症候群,在異邦自由民主的空氣感染下,自然會加大力度去反中,一則是為了生計,但這種作為等同是將人的品格賠進去,值得嗎?

引用:
原帖由 kallan 於 2021-1-17 09:55 PM 發表

無錯,佢地這種有被迫害症候群,在異邦自由民主的空氣感染下,自然會加大力度去反中,一則是為了生計,但這種作為等同是將人的品格賠進去,值得嗎?
我睇Youtube沈永年(大灣區賣樓果個)係咁Ger住隻狗
睇到我好爽囉

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-17 10:12 PM 發表

我睇Youtube沈永年(大灣區賣樓果個)係咁Ger住隻狗
睇到我好爽囉
其實呢條狗哥在未病發之前,我都經常會睇佢,(現在都有,當燈去睇)但此君和一些漢奸走狗不同,其可恨之處就是既然自己買了兩層大灣區樓,而且還是在限購令期買二手,並且用此作陳述,做漢奸走狗如李漢奸這類並不可恨,因為這類人擺明就是和中國作對,用一生精力去反政府,雖然近期縮沙就有些令其支持者看不起!
兔子都不會吃窩邊草,做賊亦不會打劫左鄰右里,這是本能問題,但可惜的就是其用一家作賭注去英國,如果中央有朝一日將BNO注消,這樣那些在這一期利用BNO作為跳板移民的一群就永遠做不回香港人了!
在政治大氣候上,歐盟正在打擊英國,而英國又捉錯方向,又利用人權問題提升英國的存在感,將新疆問題政治化,故此,中央會在適當時候對英國作出有力的經濟打擊,這回打擊的作用是將英國在西方價值觀的地位完全滅聲,英國已經為了脫歐問題而停擺了好幾年,現在又是英國肺炎,近兩日新聞說現在病毒變種了幾次,感染力亦加強,而且近期年青人入院率亦上升(在英美這些落後醫療國家,入得院都是差不多有呼吸固難的地步才回收症。)否則會往後一步才出擊,現在中央對西方的打擊已經進入一種戰術模式,這種模式並不是你來我往,而是有整盤規劃,對澳洲一直慢慢無項打下去,好像凌遲一樣,重點是當對澳洲禁令的同時,會將其品種需求轉而往外求,這就等同將同等競爭者引入,最後一就是澳洲降價,但重點並不在降價,而是我在幾年前已經在講的定價權,現在就用澳洲開刀,今天的英國政府還是在七下七下!這個情況我一直都有跟進,故此呢條狗哥往後的人生,亦是我所印證英國的自由民主是否可以繼續解讀下去,同時其亦有負面教育意義,今天英國連生存權都不能保證,何來自由民主,自由去死就得!故此,我會盡自己的一份心意,點擊佢頻道,算是做善事。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-17 05:16 PM 發表

我祗是盡市民責任去提交樣本!沒事了,普通感冒,好多師兄姐開藥方給我,下次,我還是找定一個中醫看看吧!
但馬兄你之前在帖內說自己疑似感染
搞到大家好擔心
大吉利是下次有相同情況
睇醫生穩陣D
唔好自己亂食成藥
始終現在疫情橫行
以及自己不是醫生
保障自己及他人

引用:
原帖由 kallan 於 2021-1-17 10:40 PM 發表

其實呢條狗哥在未病發之前,我都經常會睇佢,(現在都有,當燈去睇)但此君和一些漢奸走狗不同,其可恨之處就是既然自己買了兩層大灣區樓,而且還是在限購令期買二手,並且用此作陳述,做漢奸走狗如李漢奸這類並不可恨,因為這類人擺明就是和中國作對,用一生精力去反政府,雖然近期縮沙就有些令其支持者看不起!
兔子都不會吃窩邊草,做賊亦不會打劫左鄰右里,這是本能問題,但可惜的就是其用一家作賭注去英國,如果中央有 ...
英國今時今日連基層兒童都要聯合國救援,還有什麼生存技能?
BNO的技倆純粹希望有錢的港人送過去損血而己。。。

引用:
原帖由 4568527913 於 2021-1-17 05:16 PM 發表

Coco哥被我印象是世界仔,見風做人。我假設:如果以佢角度,佢計過數YouTube流量以黃人為主,同做藝人一樣,邊個比飯食就跟邊個意思去做,配合下,認錢唔認人。而家炒移民風,順帶佢可能有其他業務收入,當為自己/公司宣傳。當個移民風炒完,佢應該會比個解釋回港,例如:生於斯長於斯...
佢返來實比國安拉

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-17 06:10 PM 發表

唯有焗住拍落去啦

食完BNO條水後
始終人在異鄉事不關己
點擊插水難以維持落去
我前年有傷12339呢件漢奸,但天無眼,佢無被制才,去年仲要比佢玩美股賺左D錢,比佢逃亡去英國

引用:
原帖由 kallan 於 2021-1-17 10:40 PM 發表

兔子都不會吃窩邊草,做賊亦不會打劫左鄰右里,這是本能問題,但可惜的就是其用一家作賭注去英國,如果中央有 ...
咁益佢

引用:

我睇過佢攞住本房產証教人賣樓果集
最記得佢買咗間大信海岸家園, 中山北站行5分鐘就到
隔離(西邊)起緊中山歡樂海岸,
深茂高鐵2期東延至中山北站到達深圳北/西麗火車站
即意味著將來西九龍一站直達中山北
咁既勢仲走去賣走層樓正一岸鳩鳩

同埋有一集食木屋燒烤, 當時仲猛讚手機支付方便

佢個相係類似陸浩明果D, 典型走精面精甩尾果種反骨相睇準社會形勢, 知道變黃對自己知名度/點擊大有幫助,亦可能佢天真到認為全香港都係一片黃, 變黃實冇死既然搬咗過去, 就祝佢好運啦

講開新疆,
半年前Youtube阿星探店走去喀什掃街,
西方講到新疆如何如何黑暗
但片段中人家一片歌舞昇平

https://youtu.be/YKVk8HO4Ht0?t=1

引用:
原帖由 superpartick 於 2021-1-17 11:14 PM 發表

我前年有傷12339呢件漢奸,但天無眼,佢無被制才,去年仲要比佢玩美股賺左D錢,比佢逃亡去英國
之前地產區定財經區
好似出過篇有關隻狗既起底潮文

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-17 11:22 PM 發表

之前地產區定財經區
好似出過篇有關隻狗既起底潮文
where?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]