• 瀏覽: 974
  • 回覆: 20
+3
泰國首都曼谷的反政府示威周日(18日)踏入第5天,大批民眾響應反對派組織的號召,下午冒雨佔領街頭表達訴求,包括總理帕拉育

泰國局勢不穩,外界關注旅居德國的泰王佛齊拉隆功動向。有人在網上發起聯署,要求德國政府列泰王為不受歡迎人物,指他及隨行人員為了自己的休閒及方便,無視泰國及德國實施的規定;現有近14萬人聯署,距離目標只差1萬人。

有啲媒體又搬龍門啦願意對話變咗願聽民意
聯署?咁咪同連登仔一樣聯署白宮

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20201018/bkn-20201018122231771-1018_00912_001.html

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-19 03:13 PM 發表
認衰咪無事囉😟😟!唉~大勢民煮世界全線大崛起
民主?師兄邊度嘅民主好啊?😏

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-19 03:13 PM 發表
5眼成為強大動力火車頭🚂
反中白痴唔認衰, 咪出事囉...

唔系話幫邊個,事實泰王個形象又系唔抵幫,國家有疫情,仲飛去德國玩。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-19 03:17 PM 發表
單月亮大過你果個啦😤😤
係咪似曾相識呢🐸
不過係泰國啊
www.facebook.com/HongKongGoodNews/videos/679653959343961/?vh=e&extid=0&d=w

呢個泰皇同佢老豆差好遠
只係識吃喝玩樂

睇嚟泰國都要出國安法

引用:
5隻屎眼祖先彫像俾人拆晒未。。

引用:
5眼之首自身都難保啊

台灣媒體報道㗎

https://youtu.be/2Kht_hP1ZqY

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-19 03:52 PM 發表
估計泰方已知會5眼領館看對事件反應 
 你哋唔明架啦!
唔可以再像前屠殺
係咩🐸🤣🤣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]