• 瀏覽: 5,076
  • 回覆: 75
行政長官林鄭月娥為加強與立法會的溝通合作,上任後曾每月到議會作一次「短問短答」,回應議員質詢。但隨著議會陷入亂局,每月的質詢環節現已暫停,她表明會將時間花在需要積極處理的工作上。

林鄭月娥在接受報章訪問時表示,鑑於有關環節「好像沒有甚麼好的回報,因此不會再考慮。她反問,每次「只是出現矛盾,甚至被他們......侮辱,我為何要做這些事呢?」

她續稱,如果「我的感覺是仍然值得行政長官入去交代工作及聽取意見,我一定會入去,但過去一年多看不到這個空間」。

一早就應該啦!
假扮民主實質獨裁議員只會趁機做秀呃傻仔, 昆錢眾籌, 做比金主睇, 搵錢供樓住豪宅, 嗌聲手足就話之你訓街啦.

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1401276/即時-港聞-只有矛盾無好回報-林鄭不再出席立會每月質詢

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
林鄭做對了, 無謂比機會班仆街泛民表演.

引用:
原帖由 男E 於 2020-10-19 02:26 PM 發表
行政長官林鄭月娥為加強與立法會的溝通合作,上任後曾每月到議會作一次「短問短答」,回應議員質詢。但隨著議會陷入亂局,每月的質詢環節現已暫停,她表明會將時間花在需要積極處理的工作上。

林鄭月娥在接受報章訪問時表示,鑑於有關環節「好像沒有甚麼好的回報,因此不會再考慮。她反問,每次「只是出現矛盾,甚至被他們......侮辱,我為何要做這些事呢?」

她續稱,如果「我的感覺是仍然值得行政長官入去交 ...
疫情關係...用視像先囉...
唔係認真傾民生政策既話咪OFFLINE 囉...
減少左肢體衝突先丫...
又唔怕比人封路走唔倒..

以為迎合泛民就會改變太天真了

話裡行間 , 意思是, 老娘同你班仆行做戲夠了 , 你班契弟都收晒皮 , 唔駛再做戲

林鄭只係棋子,出唔出黎無分別,上國內同中央交代清洗進展如何擺,中央一定贊揚你偉大功績,可快將香港之地全是普通話城市,一起唱國歌歡呼

話不投機半句多,無必要就唔好去立會嗌交啦,真係好得閒咩

呢一步就做啱
犯民根本就無意溝通
何必要送上門俾人做經驗包 刷數據

其實議事規則真係要改
否則議會亂局只會無日無之

遙望睇犯民醜態演現仲好

泛民漢奸準備好每次羞辱特首的把戲無得玩,為這批禍國漢奸好可憐。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-10-19 02:30 PM 發表
以為迎合泛民就會改變太天真了
飯聞只會得寸進尺

向犯民討好只會換來食碗面反碗底下場。

有冇林太,其實地球都會轉

引用:
原帖由 智若愚 於 2020-10-19 03:00 PM 發表
向犯民討好只會換來食碗面反碗底下場。
佢點解仲要討犯民心,太奴才心態了

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]