• 瀏覽: 610
  • 回覆: 12

呢件事都傳咗幾日,重要係大紀元、新唐人、澳洲新聞網。咁大件事點解主流媒體無報導?

點解港奸揀中呢件事嚟講,因為呢啲所謂媒體劈頭第一句就係:「網上流傳一張照片」。
港奸睇中嘅就係一個傳字,俾網友捉個正著又點,港奸話[傳]唔算係犯法。

呢件事中央竟然一啲反應都無,港奸當共產黨流㗎!有啲咁嘅事你話有幾多人烏紗不保?

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-10-19 12:37 PM 發表

呢件事都傳咗幾日,重要係大紀元、新唐人、澳洲新聞網。咁大件事點解主流媒體無報導?

點解港奸揀中呢件事嚟講,因為呢啲所謂媒體劈頭第一句就係:「網上流傳一張照片」。
港奸睇中嘅就係一個傳字,俾網友捉個正著又點,港奸話[傳]唔算係犯法。

呢件事中央竟然一啲反應都無,港奸當共產黨流㗎!有啲咁嘅事你話有幾多人烏紗不保? ...
一個良心耗盡而在褲浪裏持劍的猴兒,轉投法輸功不是奇事。

港奸一直話自己信主。
但真係估佢唔到,原來港奸表裏不一!法輪功信徒。

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-10-19 12:37 PM 發表

呢件事中央竟然一啲反應都無,港奸當共產黨流㗎!有啲咁嘅事你話有幾多人烏紗不保? ...
拿十年前的舊傳聞來攻擊至現屆的政府,即係要林鄭為貪曾、許仕仁的貪腐背黑鍋

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-10-19 01:00 PM 發表

拿十年前的舊傳聞來攻擊至現屆的政府,即係要林鄭為貪曾、許仕仁的貪腐背黑鍋
「傳」的確可以係無罪藉口。
但超越咗道德底線,人去到無道德同禽獸有咩分別?

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-10-19 01:13 PM 發表

香港獨享惡意傳假消息的免罪自由。

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-10-19 12:57 PM 發表
港奸一直話自己信主。
早期有班法卵功人入侵香討,波叔就係其中一個,之後遭人圍插,大部份法卵撚消失…可能佢係漏網之魚

引用:
原帖由 黃金肥牛 於 2020-10-19 01:27 PM 發表

早期有班法卵功人入侵香討,波叔就係其中一個,之後遭人圍插,大部份法卵撚消失…可能佢係漏網之魚
我都認識一啲法輪功嘅人。
呢啲人有一個特色,覺得自己有使命感。
唔會理人講乜,總係覺得自己做乜都係啱!

更有啲仲會有其他宗教信仰。一邊可以係天主教徒、、基督徒另一方面係法輪功。

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-10-19 01:13 PM 發表

「傳」不是無罪的合理辯解,因為將傳言再傳出去,就是再傳者的責任。

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-10-19 12:57 PM 發表
港奸一直話自己信主。
條友謊話鬼話連篇,信佢一成都死
會引用法輸媒體啲假新聞,十居九都係法輪L
佢唔好意思認,就話自己係信主
而且網路上好多引用法輪假新聞
唔一定係法輪信徒
係法輪出錢請返黎職業網路打手,專門抹黑大陸

癲鼠教主教神日軍同髮輪姦好熟

陳日君違十誡撐邪教,離譜!
https://www.facebook.com/watch/?v=1878083002242343

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]