• 瀏覽: 7,110
  • 回覆: 70
  • 追帖: 1
+2
FAKE NEWS

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-19 12:52 PM 發表

即係侵侵話,死嘅人唔超過200萬已是勝過預期🤭
川普最初用福生數字話廿萬為界
點知今時今日
接近廿四萬新冠死亡人數
佢改數字去兩百萬

引用:
原帖由 wk221ab 於 2020-10-19 12:39 PM 發表

正增長
中國
致敬

唔知邊度仲有正增長呢
煩帝崗今年又增加幾十幻~教友

就好似學渣唔攞零分,就好滿足仲要恥笑學霸得98分,低過滿分預期

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-19 11:55 AM 發表
想知仲有邊個國家經濟有增長??
有,不過好少。大國只有中國有增長。
請看:

來源:國際貨幣基金組織
https://www.imf.org/external/dat ... EMDC/ADVEC/WEOWORLD

國際貨幣基金組織估計,2020年以下各國的GDP增長是
中國  1.9%
美國  -4.3%
加拿大 -7.1%
英國  -9.8%
德國  -6%
法國  -9.8%
澳洲  -4.2%
日本  -5.3%
韓國  -1.9%
印度  -10.3%

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-10-19 01:04 PM 發表

有,不過好少。大國只有中國有增長。
請看:
來源:國際貨幣基金組織
https://www.imf.org/external/datamapper/NGDP_RPCH@WEO/OEMDC/ADVEC/WEOWORLD

國際貨幣基金組織估計,2020年以下各國的GDP增長是
中國  1.9%
美國  -4.3%
加拿大 -7.1%
英國  -9.8%
德 ...
多謝 c hing 圖表

引用:
原帖由 路人皆知 於 2020-10-19 01:00 PM 發表

川普最初用福生數字話廿萬為界
點知今時今日
接近廿四萬新冠死亡人數
佢改數字去兩百萬
話時話美國山火救熄未

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-10-19 01:10 PM 發表

話時話美國山火救熄未
美國咁多人放火,點救呀!

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-19 12:09 PM 發表

內循環升10%有何難,2O%都可以!要幾多有幾多!
歐美咁柒多落貝耳經濟學家, 點解做唔到

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-19 12:58 PM 發表

差極都係正增長.唔通話負增長少咗好咩
客觀來說.......中國現在真心要更努力才成.........!!
整個中國周邊國家多數都出現動亂..........尤其中亞細亞.......幸好俄羅斯幫上忙....!!
東南亞國家就要看他們自己了.........!!

中國有很多問題要解決........中國要沉着氣勇進.........有失是必然.....但得的東西都不少...!!
經濟只是其中之一.......軍力及科技也要防範...........總的來說形勢謹慎樂觀.....!!
中國的命運關係世界未來.........!!

自話自說

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-10-19 12:10 PM 發表
有增長咁好,又激撚死班黃狗!
你都信,數據完全都唔合比例,今天的我打倒昨日的我。

大陸廠裹屍袋出口訂單24小時加班都做唔撤

香港經濟第3季增長100分10,低嘅預期嘅15%?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]