• 瀏覽: 848
  • 回覆: 16
「醫管局員工陣線」今年2月初,在新冠肺炎疫情於本港爆發初期發起罷工行動,逾7000名醫護人員響應參加。醫管局近日向參與罷工的員工發信,要求解...

直認罷工,可需律師草擬,擺明幫工會員工「送頭」🤭

每年有約3千註冊護士畢業生,香港經濟吾好,私營醫院擴展亦應停下來,現有3萬護士足以應付,777應要擔心這批畢業生出路,有了此黑護名單,幫了777不少忙🤭

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1900953/即時-港聞-醫管局員工陣線發回覆範本-反對將罷工當缺勤

熱賣及精選

每年有約3千註冊護士RN畢業生,香港經濟明顯轉差,777手頭緊,私營醫院擴展亦應停下來,現有3萬護士足以應付,777應要擔心這批RN畢業生出路,但有了此黑護名單,幫了777不少忙🤭

先炒幾個搞手,永不錄用,其餘按罷工日數處理,罷足五日者,記入黑名單永不能升職,加薪最低點,另外其他收警告信,再參與附和會嚴厲懲處

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-10-19 10:17 AM 發表

「醫管局員工陣線」今年2月初,在新冠肺炎疫情於本港爆發初期發起罷工行動,逾7000名醫護人員響應參加。醫管局近日向參與罷工的員工發信,要求解...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201019/_2020101909412428723.jpg

每年有約3千註冊護士 ...
真係低能到呢.....醫管局咪將答覆一樣既員工視為同一幫人.
依家反而係露晒底...送晒人頭...

如果你係特首..中央同你講 :
2047後的法例真空, 都由中央法例填補或解釋
你會想立法會不能立法嗎?? 你會容許班攬炒議員仲拖慢所有法例的立法嗎? 諗下啦各位,!
肯定唔係缺勤 根本就係曠工
唔使補償立即炒魷魚
馬仲法輪真係做得好事

回覆 引用 TOP

乜由下級話事?
射波唔駛負責任

大丈夫
性情如火
力拔山河

回覆 引用 TOP

呢D直頭要釘牌啦

回覆 引用 TOP

法輪大法,幻想再圍中南海,建國!

ho76

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-10-19 10:26 AM 發表

先炒幾個搞手,永不錄用,其餘按罷工日數處理,罷足五日者,記入黑名單永不能升職,加薪最低點,另外其他收警告信,再參與附和會嚴厲懲處 ...
調去離島診所。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-10-19 10:29 AM 發表

真係低能到呢.....醫管局咪將答覆一樣既員工視為同一幫人.
依家反而係露晒底...送晒人頭...
工會主席 (那件IT護士) 可能想參選垃圾局議員,所以要食人血饅頭,增加知名度,遇多人送頭,對她越有利🤭

回覆 引用 TOP

第一次要鏟除係IT臭西煮直

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-10-19 10:20 AM 發表

每年有約3千註冊護士RN畢業生,香港經濟明顯轉差,777手頭緊,私營醫院擴展亦應停下來,現有3萬護士足以應付,777應要擔心這批RN畢業生出路,但有了此黑護名單,幫了777不少忙🤭 ...
唔好比黃媒誤導,七千名之中,不是全數醫院,有很多文職之類的存在

引用:
原帖由 禁言先生 於 2020-10-19 11:36 AM 發表

唔好比黃媒誤導,七千名之中,不是全數醫院,有很多文職之類的存在
員工陣線主席已經唔係醫護,係IT婆

回覆 引用 TOP

DKLM...預咗班垃圾黑醫黑護有膽做冇膽認...PK扮偉大扮正義做咗又唔認就死全家啦

回覆 引用 TOP

These bunch of evil Med-staff must be booted! 

回覆 引用 TOP

主題標籤 #新冠肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]