• 瀏覽: 3,479
  • 回覆: 31
大家點睇?是否會在美國大選臨近時出手?
https://www.youtube.com/watch?v=zIhk56IXu5w進入香討影片區

"擅攻者立於九天之上,擅守者藏於九地之下"

個人覺得應該唔會打 ,可能係嚇一下台灣佬

引用:
原帖由 ooxx13 於 2020-10-19 02:37 AM 發表
個人覺得應該唔會打 ,可能係嚇一下台灣佬
狼來了可以重複數次, 但只要一次就可以致命.

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-10-19 02:02 AM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=zIhk56IXu5w
仲有2個星期,侵侵如果落台,售台武器可能會 hold 住,局勢亦可能緩和。

現在出兵,絕對幫侵侵助選。要打吾差在幾個星期。

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-10-19 16:32 發表

以逸待勞 + 欲擒故縱

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-10-19 04:34 PM 發表

仲有2個星期,侵侵如果落台,售台武器可能會 hold 住,局勢亦可能緩和。

現在出兵,絕對幫侵侵助選。要打吾差在幾個星期。
喺疫情第三波到來,歐美印度自顧不暇,泰國民主運動(背後邊個係推手呢?),馬來西亞安華引發政爭,將令美國在亞洲的包圍圈鬆開。

疫情越持久,越多國家捱吾住,而呢個時候中國仲撐住,此消彼長,反而係和平崛起的契機。

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-10-19 04:32 PM 發表

大陸高層政治好複雜,唔係話想打就真係打。

引用:
原帖由 ooxx13 於 2020-10-19 04:46 PM 發表

大陸高層政治好複雜,唔係話想打就真係打。
無論中央政治層有幾複雜,國家統一係大方向,也是冇人敢反對的民族使命.

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-10-19 04:54 PM 發表

無論中央政治層有幾複雜,國家統一係大方向,也是冇人敢反對的民族使命.
知唔知點解大陸有七八成武統台灣嘅呼聲?因為睇唔到共產黨有統一台灣嘅意願。

窮台政策都執行唔到,每年對台灣貿易逆差1000億美元。 整個台灣經濟根本上就係靠大陸養住。 台灣就利用呢啲錢在全世界做反中小動作, 買過期軍火。

近期解放軍呢啲動作只係做畀美國睇~

剩係擺隊兵隔兩三日行過你門口,你都已經勞師動眾,玩你一排再又來個軍演,等你以為狼來了就炸晒你沿岸防禦能力……到時仲有須要出兵搶灘登島?

誓師大會了,呀爺唔係講笑了。
勿謂言之不預也,再搞埋誓師,打硬!

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-10-19 02:02 AM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=zIhk56IXu5w
有冇違反國安法或國旗法?🤔

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2020-10-19 07:12 PM 發表

有冇違反國安法或國旗法?🤔
記錄在案等未來叫台灣省處理

引用:
原帖由 棧道 於 2020-10-19 06:56 PM 發表
誓師大會了,呀爺唔係講笑了。
勿謂言之不預也,再搞埋誓師,打硬!
係就快d啦,我put左唔少國企,最好美大選前啦,月底到期

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2020-10-19 07:42 PM 發表

係就快d啦,我put左唔少國企,最好美大選前啦,月底到期
你估呀爺傻咩,邊會比機會人沽貨賺錢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]