• 瀏覽: 2,128
  • 回覆: 11
https://m.youtube.com/watch?v=QI1qtxmXZuE

正當1450部隊仲吹緊中國嘅導彈誤差有30米50米,需要十支導彈才可以摧毀一個目標之際,中國唔夠導彈打殘台軍云云。

中國就研發咗呢種打到300公里嘅300毫米火箭,後來升級到370毫米。

估計呢類火箭嘅成本比標準二/三,天弓天劍更加平。

射得遠嘅秘密就係用兩段火箭推進器。
精度極高,落點誤差只有幾米。

估計開戰頭五分鐘臺灣會不斷被呢類火箭轟炸,台軍大量消耗攔截彈,好快就潰不成軍。
之後帶有更大形彈頭嘅東風就會加入,摧毀更堅固嘅目標同埋擴大戰果……

用火箭炮嚟掃地,平靚正

引用:
原帖由 ooxx13 於 2020-10-19 03:13 AM 發表
用火箭炮嚟掃地,平靚正
雙節火箭就唔會便宜得去邊
同370mm火龍280比差唔多
應該係用裝藥量換飛行性能

引用:
原帖由 joe123lau2002 於 2020-10-19 12:13 PM 發表

雙節火箭就唔會便宜得去邊
同370mm火龍280比差唔多
應該係用裝藥量換飛行性能
我就唔係咁睇
如果要打300公里,雙節推進器係比單節更加有效嘅方法。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-10-19 12:21 發表

我就唔係咁睇
如果要打300公里,雙節推進器係比單節更加有效嘅方法。
同運載火箭分級一樣道理,拋走無用空殼提升飛行效率

已經有700公里,當戰略導彈用

點會用遠火打云豹呢啲小兒科?
求其無差別打民用機場丶火車站丶南北公路,已經崩潰。

國家既國事科研人員都好年輕😅

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-10-18 11:45 PM 發表
https://m.youtube.com/watch?v=QI1qtxmXZuE

正當1450部隊仲吹緊中國嘅導彈誤差有30米50米,需要十支導彈才可以摧毀一個目標之際,中國唔夠導彈打殘台軍云云。

中國就研發咗呢種打到300公里嘅300毫米火箭,後來升級到370毫米。

估計呢類火箭嘅成本比標準二/三,天弓天劍更加平。

射得遠嘅秘密就係用兩段火箭推進器。
精度極高,落點誤 ...
正解

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-10-24 10:15 AM 發表
國家既國事科研人員都好年輕😅
我哋香港扔汽油彈、扔磚頭、堵路、私了、著草嘅人亦都好年輕。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-24 11:05 AM 發表

我哋香港扔汽油彈、扔磚頭、堵路、私了、著草嘅人亦都好年輕。
香港年輕人研究魔法武器,內地年輕人研究科學武器

唔知道火魔法可唔以打得過火箭炮嗎?

希望香港黃屍有絶對防禦術lv99,可以擋住火箭炮洗地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]