• 瀏覽: 1,231
  • 回覆: 10
劍擊港隊女成員在去年721白衣人襲擊事件一星期後,於凌晨被警方在元朗西鐵站的樓梯口搜出自製發射器及30粒波子,她今(14日)在屯門裁判法院被裁定公眾地方藏有攻擊性武器罪成。辯方求情稱被告因擔心市民會再遭白衣人襲擊,為救人而攜急救用品前往該處,又稱她因忘記執拾背包才會誤帶涉案物品。裁判官葉啟亮最終判被告入獄6星期,但准她保釋以候上訴。女被告劉曉敏(24歲)今被裁定於去年7月29日在元朗站H出口樓梯間,管有攻擊性武器,即一包30粒波子及一個自製發射器。該自製發射器為膠水樽的上半部,樽口駁上氣球。辯方庭外透露被告會就定罪及刑期提出上訴...

被告劉曉敏被發現藏自製發射器及波子等,在屯門法院被裁罪成,判囚6星期
https://www.hk01.com/社會新聞/511159/憂市民再遭白衣人襲擊-劍擊隊女成員藏自製發射器等罪成囚6周

又多隻曱甴傻西女暴徒瀨野落鑊,
劍撃隊員玩自製發射攻擊性武器,
真係多元化,抵你享受精彩的人生。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-18 11:31 PM 發表
劍擊港隊女成員在去年721白衣人襲擊事件一星期後,於凌晨被警方在元朗西鐵站的樓梯口搜出自製發射器及30粒波子,她今(14日)在屯門裁判法院被裁定公眾地方藏有攻擊性武器罪成。辯方求情稱被告因擔心市民會再遭白衣人襲擊,為救人而攜急救用品前往該處,又稱她因忘記執拾背包才會誤帶涉案物品。裁判官葉啟亮最終判被告入獄6星期,但准她保釋以候上訴。女被告劉曉敏(24歲)今被裁定於去年7月29日在元朗站H出口樓梯間 ...
六個月刑期真係太少
但係嗰隻黑豬仔印
跟足佢一世 冇得做政府工
藍絲又多個位㗎

自尋死路

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-19 09:39 AM 發表
自尋死路
正曱甴傻西咁就一世,
乜柒代表隊都某得玩。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-19 11:35 AM 發表

正曱甴傻西咁就一世,
乜柒代表隊都某得玩。
你估喺學校玩遊戲
e家喺暴動現場 藏有武器

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-19 09:20 PM 發表

你估喺學校玩遊戲
e家喺暴動現場 藏有武器
呢啲咁嘅壞腦曱甴傻西,
可能真的是當玩緊遊戲。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-19 10:40 PM 發表

呢啲咁嘅壞腦曱甴傻西,
可能真的是當玩緊遊戲。
妄想症 以為玩緊遊戲 最蠢罪証上身

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-20 06:51 AM 發表

曱甴的歪念創意 用喺
正常用途 你話幾好呢

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-20 08:48 AM 發表

曱甴的歪念創意 用喺
正常用途 你話幾好呢
曱甴畀人洗腦 做咗毀滅香港嘅工具

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-20 10:27 AM 發表

曱甴畀人洗腦 做咗毀滅香港嘅工具
無錯畀人 利用做政治工具

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-20 06:51 AM 發表

條壞腦曱甴妹真係一舖清袋,
咪柒衰到淪為自由西添...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]