• 瀏覽: 1,120
  • 回覆: 17
本港自去年爆發反修例示威,多個部門及機構為防黑暴衝擊破壞,紛在門外架設水馬,令香港陷入「水馬圍城」的局面,至今年已逾1年...

咁係咪即係黑暴已經不構成威脅!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201018/mobile/bkn-20201018203512174-1018_00822_001.html

國安法

第二節 顛覆國家政權罪
第二十二條 任何人組織、策劃、實施或者參與實施以下以武力、威脅使用武力或者其他非法手段旨在顛覆國家政權行為之一的,即屬犯罪:
(一)推翻、破壞中華人民共和國憲法所確立的中華人民共和國根本制度;
(二)推翻中華人民共和國中央政權機關或者香港特別行政區政權機關;
(三)嚴重干擾、阻撓、破壞中華人民共和國中央政權機關或者香港特別行政區政權機關依法履行職能;
(四)攻擊、破壞香港特別行政區政權機關履職場所及其設施,致使其無法正常履行職能。
犯前款罪,對首要分子或者罪行重大的,處無期徒刑或者十年以上有期徒刑;對積極參加的,處三年以上十年以下有期徒刑;對其他參加的,處三年以下有期徒刑、拘役或者管制。

即宣告警察為香港市民對抗曱甴既抗暴之戰已取得全面勝利,真香港市民之福也

引用:
原帖由 m11ce 於 2020-10-18 10:34 PM 發表
本港自去年爆發反修例示威,多個部門及機構為防黑暴衝擊破壞,紛在門外架設水馬,令香港陷入「水馬圍城」的局面,至今年已逾1年...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201018/photo/bkn-20201018203512174-1018_00822_001_01b.jpg?20201018214830

咁係咪即係黑暴已經不構成威脅!

新聞來源連結 ...
黃屍曱甴送左國安法呢份大禮比香港,多謝哂

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-18 10:42 PM 發表
國安法

第二節 顛覆國家政權罪
第二十二條 任何人組織、策劃、實施或者參與實施以下以武力、威脅使用武力或者其他非法手段旨在顛覆國家政權行為之一的,即屬犯罪:
(一)推翻、破壞中華人民共和國憲法所確立的中華人民共和國根本制度;
(二)推翻中華人民共和國中央政權機關或者香港特別行政區政權機關;
(三)嚴重干擾、阻撓、破壞中華人民共和國中央政權機關或者香港特別行政區政權機關依法履行職能;
...
講法例,其實唔洗國安法,好多黒暴行為都係犯法,可以拉,而且唔輕。最重要係執法,好明顯系中央強勢支持下,政府明顯硬淨左好多。有國安法,果d幕後推手慢慢想唔收皮都唔得

引用:
原帖由 m11ce 於 2020-10-18 10:48 PM 發表

講法例,其實唔洗國安法,好多黒暴行為都係犯法,可以拉,而且唔輕。最重要係執法,好明顯系中央強勢支持下,政府明顯硬淨左好多。有國安法,果d幕後推手慢慢想唔收皮都唔得 ...
國安法下,大台走老一眾曱甴即刻散晒,乜放火暴動無差別屠殺市民等組織行動應聲消失

班曱甴無大台之說不攻自破呃得邊個

擺空城計引黑暴曱甴犯罪

引用:
原帖由 Chinahk2047 於 2020-10-18 10:48 PM 發表

黃屍曱甴送左國安法呢份大禮比香港,多謝哂
香港廿年都做唔倒,黑暴一年幚手成功爭取,真系唔話得,為香港長治久安立下大功,多謝晒。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-10-18 10:53 PM 發表
擺空城計引黑暴曱甴犯罪
咁大膽!!設局陷害民主人士!!

引用:
原帖由 josonlai 於 2020-10-18 11:12 PM 發表

咁大膽!!設局陷害民主人士!!
有人犯法,警察就要拉人

引用:
原帖由 m11ce 於 2020-10-18 22:48 發表

講法例,其實唔洗國安法,好多黒暴行為都係犯法,可以拉,而且唔輕。最重要係執法,好明顯系中央強勢支持下,政府明顯硬淨左好多。有國安法,果d幕後推手慢慢想唔收皮都唔得 ...
拆很簡單以前盧永聰做一哥,現在是鄧炳權當一哥,看表現就知了。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-10-18 11:19 PM 發表

有人犯法,警察就要拉人
犯法前你唔阻止!拉人就係設局就係綁架!!

引用:
原帖由 m11ce 於 2020-10-18 10:53 PM 發表

香港廿年都做唔倒,黑暴一年幚手成功爭取,真系唔話得,為香港長治久安立下大功,多謝晒。
唔係有國安法,都唔知香港係世界各地間諜嘅集中地

仿效英國,警察手持長槍戎備,對付暴徒一律格殺勿論。

證明國安法開始有成效

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]