• 瀏覽: 1,039,133
  • 回覆: 41
  • 追帖: 227
+741
我個馬交友今日串柒我,話睇下你既「同鄉」,一邊話大陸人走水貨搞到愚港民不聊生,原來係後面操控既就係愚港人。依家仲衰到黎馬交犯法。

附件

ABB44501-95AF-417A-9300-27B5ADC33C1F.jpeg(124.74 KB)

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-11-10 10:43 AM 發表

多次由進口凍肉包裝上驗出新冠病毒,今次天津驗出凍肉冷庫門柄有病毒,感染者係冷凍庫搬運工人,源頭明顯又係進口凍肉。當日武漢源頭係海鮮市場,肯定有賣凍肉,而野味跟上次沙士時的果子狸一樣又一次孭鑊,可惜當時對病毒一無所知,諗都諗唔到進口凍肉可能係源頭。
早幾日話曲奇國有水瀨定水貂養殖場發現存活既病毒。佢哋呢d唔算野味都係養殖野生動物。根本病毒係佢西方傳入黎!可幸阿爺奮起自強,先烈先輩大我為先,以今時今日既傳染學研究,無得呃!

附件

ECD4F35C-B7B3-47C3-AD2A-5259ECB3ADD2.jpeg(174.54 KB)

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-11-10 10:51 AM 發表

派系之鬥同黨爭有何分別?只不過係名字上不同。
薄熙來被習近平打下;江澤民軍委主席一位遲遲唔肯交出畀胡錦濤,要從軍中樹立力量。如果你講呢啲唔算黨爭,我就真係無話可說。
咁你同你屋企人應該日日都有「黨爭」

引用:
原帖由 小市民0009 於 2020-11-10 12:04 PM 發表

10月29日嘅case
十幾日後嘅今日先爆出嚟
仲要係跟住老尾疫苗話掂嘅消息之後出
有無咁L巧合呀

背後呢場大龍鳳真係好勁
我覺得唔駛嬲,阿爺都係借用佢「巨額」感染人數做database. 至多之後唔賣比佢地囉。反正最後阿爺實保住中國人先。到時中國內循環另攀高峰,班白皮咪自嗨囉,隻病毒都唔知變種左幾多次。真係有效都只係時限性,呢波白皮狂爆既病毒唔係之前戈幾種。

引用:
原帖由 迷失一號 於 2020-11-11 03:48 PM 發表
商台嗰記畜好搞笑,大約係問特首有冇諗過DQ四位泛民會令到泛民全體請辭?令到議會冇哂泛民呢?之後好多爭議性既項目係冇哂泛民議員既情況下通過,好唔好意思呢?
點知特首話冇話咩好唔好意思,你應該問番提出請辭既議員係唔係自動放棄對政府既監察🤭🤭🤭🤭
答得有水準。

希望林鄭係阿爺"教導"下,將愚港變返香港,真正回歸袓國懷抱

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-11-11 06:01 PM 發表

勾結外國勢力,肥普奧再出聲就證據確鑿了
肥奧為左零成本扔condom, 隨時真係出聲「譴責」。

引用:
原帖由 step1 於 2020-11-12 09:41 AM 發表

徐志摩係垃圾中的垃圾,初代慕洋犬
寫的所謂新詩,只不過是書面語斷句換行,表面的形式感而已
沒有深度沒有內涵,中學時讀一次嘔一次,可憐仲要係必修內容,冇得唔讀
隨處摸只係識投胎,屋企有銀錢。本來中國自古已經係對文人墨客情有毒鍾。當時中國頹落既環境之下,佢識字又識洋文,家有錢銀,生得算四正,講好聽既佢有文采博學,講事實佢就係食屋企使屋企話同大婆無感情0趙完鬆既渣男二世袓。

佢讀咁多書去左咁多地方遊學,一世人就係出名情情塔塔,賣弄風雅既紈絝子弟。

唔好講林徽因,佢係連張幼儀都配唔起,簡直糟塌了一個好女人。

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-11-17 01:45 PM 發表
轉一個:這個文章我真的不敢直接放在我的名下,有興趣自己看,就是一地雞毛啊。。。在光鮮外表下面,有着骯脏的靈魂。。。還不如做個清清白白的普通人。。。太脏了。。。

顧子明:千萬懸賞,誰砍了馬云的摯友?
http://hanfeng1918.com/baijia/29201.html
金融的事我不太理解,至多就是買買穩健既股票。如此說來,包括得進老闆同月亮在內既一班「富豪」,事實上都只係代理人。就好似除熟吻老公咁。不過顯然除既老公不是這個級數。

以馬交賭場為例,塵和洗積極想羅到賭牌,睇黎終究功虧一簣。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-11-17 05:53 PM 發表

雍正即位就進行大改革增加國家財政收入- 火耗歸公丶官紳一體納糧丶攤丁入畝等新政,剝奪土豪鄉紳的特權,簡單講就係越有錢交越多的稅。斷人財路如殺人父母,既得利益者受損卻敢怒不敢言,於是私底下唱衰雍正,最廣為人知的謠言就係話佢篡改康熙傳位遺詔,由「傳位十四皇子」改為「傳位于四皇子」,民間對這種八卦是非津津樂道,傳下傳下就當真的一樣,其實詔書邊有咁兒戲。傳位遺詔正本在蛙島故宮博物館,如下圖-

...
據聞係滿文版一份,漢文版一份。

引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2020-11-17 07:51 PM 發表
銀行日日打來
話特選客戶借30個
0.12%月平息
24期
月供12860

金價回番到 below
USD 1900

買晒實金, 每月供番俾佢,有冇so?
呢個係假設小柑柑長線企穩1900以上而你又有持續收入去解決呢筆借款。反過黎同炒樓差唔多只係依家係揸小柑柑。依家呢個時勢保到份工已經好好,個人覺得不宜搞負債。

引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2020-11-17 08:45 PM 發表

月入60K本身無負責,而每月出糧也有買一両上商金粒或一安士鴻運金幣
我無你60K咁多,只係普通打工仔。你有60K,平均成本入唔係仲好咩?何必再比利息銀行,幾低息都入咁話。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-11-19 11:24 AM 發表

林鄭除了想同泛民和解太天真外
佢真係為市民做實事既人
佢都上了寶貴一課。依家所有陰霾被掃清,佢可以做返佢最拿手戈樣。

林太話佢係中山有間退休屋。大家努力搵下話唔定到時同佢做鄰居

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]