• 瀏覽: 1,039,386
  • 回覆: 9
  • 追帖: 227
+741
報到。
馬兄保重身體,儘量多抽時間陪伴老人家。
祝願伯母一切安好。

引用:
原帖由 4300dtns 於 2020-10-21 10:48 PM 發表

劇本是一樣的,劇情當然一樣,結局就……。
比卡超响新聞同抗供樓講,特區政府吾會同演你地寫既劇本……說得就是好,政府官員就係要説這些!
12曱甴吾去潛逃,自己走去找死,誰會送它們終?政棍仲問政府有冇協助送終,政棍快LD去死! ...
比卡超而家越來越硬淨!贊!
政治真系魔鬼!政棍真系。。。。特別是香港班政棍,真系好乞人憎!

引用:
原帖由 hanE 於 2020-10-22 12:15 AM 發表

國泰工會邊有輸呀?大獲全勝啦!攪炒嘛!恭賀國泰所有員工心想事成,將一間全球數一數二嘅航空公司玩死!自己打爛自己嘅飯碗!7出全世界!
真系攪炒!
呢幾日睇新聞,話國泰/港龍果D垃圾工會/協會話好失望,話管理層點解唔可以考慮一下其他重組方案而系要炒人?!佢哋自己做過嘅嘢咁快唔記得啦!罷工、放氧氣樽等等,系都要攬炒嘛!而家求仁得仁了,諗番下,車公今年頭支簽真系好靈!
可惜左國泰呢個品牌,香港曾經引以為傲的!

引用:
原帖由 diverstranger 於 2020-10-23 12:58 PM 發表

佢開微博抖音,我即刻秒like!
我哋振臂高呼的:堅定支持川建國同志!
希望佢唔好辜負我哋嘅期望,連任成功!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-23 02:38 PM 發表

由國家主席口中講出,已經好白好嚴厲,總括一句,放馬過來。
天行健,君子以自強不息。
韜光養晦策略是可行,自強不息,不斷增強自身實力,但敵人不願意了,人家想方設法來打壓我哋,圍攻我哋!就算在現今疫情猖獗的情況下,西方對我們中國的圍攻還是沒有減輕力度,證明他們的敵視態度沒有任何改變,既然雙方無法傾談,無法協商,我哋都退無可退了!
人不犯我,我不犯人!人若犯我,我必犯人!既然人家鐵了心動作不斷系都要打擊我哋,咁樣就迎戰吧!我吔不惹事但也不怕事!
敢犯強漢者,雖遠必誅!歷史可以重溫,退無可退就在現今西方因疫情原因沉淪下去的狀況下大戰一場吧,冀望以一場中國大勝的大戰一戰震天下,建立屬於中國天下的世界新秩序吧!

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-10-24 08:39 AM 發表

排除鄉港其實好正常嘅安排,因為鄉港政府同港人根本無意識大灣區喺一個可以媲美LA,東京嘅人口,金融,生產,生活嘅大戰略,成日都認為共產黨淨係識哎口號,亦喺佢哋唔相信中央嘅另一種表現。
由數碼港,中藥港,到前海,大灣區,一帶一路,鄉港人錯失咗幾多同中國內地同步發展嘅契機?
何必再為港人著想。
鄉港嘅貨櫃吞吐量宜家排10位?大灣區完成建設後鄉港可能會排30或更後
師兄講得啱!香港已經錯失左好多發展機會了!真系無言!
其實國內的發展成就有目共睹,發展策略一般是超前規劃嘅!例如高鐵,而家整個中國的高鐵系統令中國交通進入新時代,城鎮化大計如虎添翼,不過講來都嘥氣,好多香港人冇上過內地但信賴毒果之類的媒體並以此來瞭解內地,真系無言!
如果大灣區發展香港都冇搭上車嘅話,咁到時香港真系會變成鄉港漁港了!

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-24 09:04 AM 發表

腐國這樣做,算是三贏:
腐國贏了錢!
漁港做了家居清潔!
貧民解決了歷史承認 BNO 的問題!

皆大歡喜!
馬兄明解人!
皆大歡喜!

一切順其自然!

馬兄保重身體!

最近都算系喜事連連,開心的事情居多!

今天是雙十一,特別的日子有特別的喜事!

多謝人大的議決!

好心涼咁支持泛民議員總辭!

好感謝中央對香港的愛護,國安法出臺後整個氛圍唔同曬!

大家飲勝!

感謝中央!支持林鄭!支持香港警察!

引用:
原帖由 billyyam 於 2020-11-13 11:06 AM 發表

有句金句我就係喺孟非果度學㗎~~不作死就不會死!
呢句真系好紅嘅的金句!
NO DO NO DIE!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]