• 瀏覽: 1,039,385
  • 回覆: 96
  • 追帖: 227
+741
引用:
原帖由 太大星 於 2020-11-3 11:33 AM 發表

四房雙套除非只有兩個臥室,否則唔方便,難度半夜第三、四房的人忍住先
我估第三,四房係書房或娛樂室

引用:
原帖由 hanE 於 2020-11-3 12:18 PM 發表

因為木材唔靚,棧嘥手工,香港工錢咁貴千祈咪咁搵自己笨!
係呀,有木器師父推介用多層的夾板,話除老船木外冇實木咁易爆同變形,不過我覺得如果唔儲雜物,只留日用衣物我用旅行喼疊高放或放在床下底算。衣櫃都省回

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-11-3 01:03 PM 發表

而家屋企既主要雜物係貓用品
貓糧貓砂好ARE位
而家間屋放咗3個貓竇, 放少個就投訴, 真係好煩
如果係自己地方啲門要造埋門中門方便貓咪出入。😻

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-3 05:49 PM 發表

睇報導,應該係因為佢用咗虛假資料去申請查冊,可能被控使用虛假文書都未定。
研究埋講臺完工是否公織人完,執佢條公職人員行為失當⋯⋯

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-11-3 11:18 PM 發表

我都蝕左, 一通現金抽新股手續費$5.5, 2個戶口加埋蝕左11蚊

記得當年領匯因為條死八婆私髮碌柒, 明明收左股票都要作廢
冇記錯叫盧婆婆,我都蝕咗手續費。

引用:
原帖由 gogofit 於 2020-11-4 12:01 PM 發表

我第一次認購有2000股, 第二次再申請, 分咗4000股
我冇翻抽,大約4至5年後‘’估‘’票戶口都取消埋。

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-11-4 12:24 PM 發表

私心 我想拜登贏,我想佢清算毒果黎&化膿功
Win Win 好 1人分一邊,一南一北或一東一西,再不是就東西南北中。

引用:
原帖由 wingll 於 2020-11-4 01:34 PM 發表
又有種金😵

警方早前接獲多宗報案,指有人推銷金條,並聲稱可透過金條獲高額回報。受害人付款後騙徒失去聯絡,報稱地址亦無人應門,11男9女被騙逾9500萬現金。

消息指,一間投資公司聲稱可買賣投資黃金,投資者半年至一年內獲得實際年利率由6.6厘至7.5厘的利息回報,約20人合共購買約279公斤的金條,投資者初時曾收過一些利息,但至今年4月起就收不到利息,同時亦聯絡不到有關投資公司,懷疑受騙,於是報 ...
新聞報話涉及上市公司,苦主18年中開始投資黃金租賃計劃,中招者今次輸凸埋升幅,保命嘢我堅持實物。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-11-4 04:45 PM 發表
話說上星期知道利記有得訂造金元寶, 心思思左幾日襯今日得閒就閃左過去。

原來可以揀半兩或者一兩一個, 我買黎做壽禮, 一於送一對半兩元寶好事成雙啦! 個元寶係實心嘅, 如果買一百個放係新年全盒度應該都幾可觀

我記得之前有位帖友想買金花生, 照我睇金元寶都唔錯呀!

今日利記好靜, 我2次推門入去果陣都冇客, 一場黎到, 梗係要順手買返D銀條啦, 今日銀價$268一兩,  ...
哇 好得意

引用:
原帖由 gogofit 於 2020-11-4 05:01 PM 發表

金元寶冇想像中咁靚
我谷歌過古代的金元寶也是相差不遠

引用:
原帖由 big3624 於 2020-11-4 06:45 PM 發表

都係肚臍餅 cute 啲
容易收藏掛帶

引用:
原帖由 csso 於 2020-11-5 12:27 PM 發表

師兄/姐,邊隻腰果好食?
我去叄佰陸拾買蜜糖味,好似係越猴腰果來的。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-11-5 12:43 PM 發表

自己炸最好食
腰果泡糖水半粒鍾然後再讓腰果乾,然後中慢火炸到金黃色再放涼,正呀
我推薦用滾水(落小許鹽)烚熟佢先,再入焗爐處理,自己試唔同爐唔同時間,一轉色就取出放涼,可以在放涼前上少許麥牙糖。

引用:
原帖由 ho618 於 2020-11-5 02:43 PM 發表

佢係咪中左槍比人射爛左
似槍傷

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-11-5 02:59 PM 發表
原來行山以前都有出一兩裝金條
好新淨

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]