• 瀏覽: 1,039,059
  • 回覆: 122
  • 追帖: 227
+741
引用:
原帖由 wsp 於 2020-11-1 10:03 PM 發表

小弟打岔講句
如果呢個世界每樣嘢都合邏輯
發達應該係好容易
但實際上發達係非常困難

現實生活中嘅藝術成分
違反邏輯嘅微妙規律
只有極少部分人能夠掌握
2M+1個懞炳,都非常不合邏輯……

引用:
原帖由 kane1101 於 2020-11-2 07:55 AM 發表

香港唔洗驚,有咩事GOGOVAN
乜叉都送

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-11-2 08:13 AM 發表

等東方照耀埋佢囉~ 😏
推薦下任政務司長搵方東昇

一隻係衰多口

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-11-2 11:29 AM 發表
https://youtu.be/GcN67O2RwSE
覆錯

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2020-11-3 04:40 PM 發表
放鬆下:
美國大選2020・持續更新|午夜投票開鑼 民調指拜登續在賓州領先

拜登喺賓州呢度贏緊侵
美國時區一路向西,區區賓州未可定論。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-3 04:39 PM 發表

繼續有嘢玩
私隱大過天

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-3 02:02 PM 發表

呢個講法無錯,因為唔係阿爺禁龍蝦入口,只係玩嚴格過嚴格嘅檢疫,土澳怕批龍蝦太長時間死哂,所以停止出口龍蝦到中國。阿爺其實想土澳輸出多d 龍蝦到中國㗎!

做法不同,但效果一樣,而且唔係阿爺話禁入口。
可以向WTO投訴澳洲佬禁運嗎?

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-3 05:49 PM 發表

睇報導,應該係因為佢用咗虛假資料去申請查冊,可能被控使用虛假文書都未定。
行使虛假文書大煲過掟磚架,73歲老保安都要坐4個月!

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-11-5 08:26 AM 發表
剛好有六個州將毒品合法化,我估計阿爺好快有供應白皮毒品生産線,用 “大清” 做品牌銷售全白皮區,白皮白勞力又轉化成小錢錢輸入中國,難怪主席夠膽話 2035 年 GDP 翻二翻
建立精神人仔制度

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-11-6 05:46 PM 發表

商家佬俾壓力都無用,自問有無做足嘢先,澳門有板睇,鄉港人如果啲起心肝學澳門就可以開關,唔喺3歲細佬哥,澳門點解可以開關?商家佬其實就喺李瓜瓜呢個廢西
馬交飛成都,雙流機場海關,公安與及所有在場工作人員一律穿上全套防疫裝備,規格與封城無異,眾人嚴陣以待,測體溫,查証過去十四天行程,檢查核酸檢測結果,核對健康碼,口頭查詢……整個流程一個多小時方可出閘,香港人,可以接受及配合嗎?

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-11-8 09:49 AM 發表
我喜歡現在的結局,因為民主黨輸了,他們不敢用槍;金毛的就不同,個個係老粗,最重要的是金毛的金主是武器生産商
希望結局不能太完美,拜登不能贏太多,最好是稍為領先,不然侵粉會死心的。

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-11-8 10:09 AM 發表
金毛這樣說就對了!
最重要是好明顕,後面的是講唔掂數!

侵侵,撐住呀!!

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2020-11-8 10:29 AM 發表

所以最好是馬交過珠海,在珠海飛,便捷👍
一樣咁嚴,過同一個關

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-11-8 11:21 AM 發表

唔會啦,深圳灣過了
有女兄,一家團聚,戥你開心,不過哩十四日就辛苦啲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]