• 瀏覽: 1,039,195
  • 回覆: 143
  • 追帖: 227
+741
引用:
原帖由 nldw 於 2020-11-3 10:18 AM 發表

疫情只不過是催化劑令尾國沒落

A每年搵20萬但欠債21萬,而欠債還不斷增加
C每年搵15萬但有存款10萬
是誰更有錢/富有?
尾國已經沒有錢投資在新科研上,所以要用舉國之力打壓華為
我老闆因為疫情資產不能正常出售而少賺咗幾千萬, 每日都心情麻麻
而我每月有餘錢買小銀銀, 感覺自已好富足

請教有冇師兄淘過掛耳咖啡? 邊隻好飲又新鮮? 
我今次淘咗三X半試下,生產日期係10月

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-11-3 11:57 AM 發表

而家開始要斷捨離, D唔用既嘢一係放上網賣咗佢, 一係掉咗佢, 唔好搞到間屋越嚟越多雜物
我日日都參詳我間屋, 睇下有咩可以掉

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-11-3 12:01 PM 發表

但仍有好多人追求A5, m5 牛。
所謂A5就係一堆肥油

引用:
原帖由 科姐 於 2020-11-3 12:04 PM 發表

三x半幾錢一粒?
尋日買45人仔有12小包, 淺中& 深烘各買咗一包. 買多咗飲太耐唔新鮮.

引用:
原帖由 hanE 於 2020-11-3 12:21 PM 發表

咁似我?我得閒無聊就打開櫃門睇吓有乜可以拎去掉🤭
我得閒無聊就打開櫃門睇吓有乜可以拎去掉 X2

港台編導蔡玉玲被捕 據了解涉與鏗鏘集車輛查冊有關
        香港電台-港聞       
        16.9k 人追蹤       
追蹤

2020年11月3日 下午3:48

香港電台電視部編導蔡玉玲被捕,有警員到她住所搜屋,律師已到場了解情況。

據了解,警方今日下午到她家中搜查,懷疑事件與蔡玉玲拍攝《鏗鏘集》有關,指有人以不正當資料做車輛查冊,涉嫌違反《道路交通條例》,案件交由新界北總區重案組調查,一批傳媒正在蔡玉玲住所外等候。

蔡玉玲是港台節目製作人員工會前主席,有份參與製作《鏗鏘集:7.21誰主真相》節目。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-11-3 08:21 PM 發表

我買過永x的飛碟咖啡粉,我覺得幾好,但好貴,唔知掛耳好唔好。三x半我都有諗過買,但未買,等你comment😂
師兄,永X係?

引用:
原帖由 frmrom 於 2020-11-3 09:32 PM 發表

唔該停埋H股佢呀

利申:現金抽左8手
我相信8手同1手中簽率一様,我只抽一手
馬雲早幾日在上海有個演講,似乎好唔鍾意被人監管?
有冇人睇過可以指點一下佢究竟想點?

https://youtu.be/OenVYMs8PxE

引用:
原帖由 tigerg 於 2020-11-3 09:48 PM 發表
H 一樣暫停

馬云上週20 分鐘演講,史上最貴
唔怪之得今日錢世光話馬雲現在在北京聽訓(咁上下意思)

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-11-3 10:20 PM 發表
阿爺真係認真為民,收了馬雲這個潛在惡魔!明天 QQ ,本質一樣!
中國人講德要配位。
唔知點解,我覺得馬雲已經行運行多咗喇。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-11-3 11:01 PM 發表

咁,佢該好快。。。下崗了。。。
唉。。。利慾薰心。。。
我覺得馬又末必係利慾,係「權」欲薰心。

和王菲嗰首合唱:如果雲知道,誰都逃不過「雲」的牢

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-11-4 11:13 AM 發表

沈大師都話佢贏!
同上次 16 年我講一樣,金毛贏,老美即死,民主黨贏可拖多幾年。
邊個贏,我無水平評!
我睇開一個YouTube的風水師都話川同志贏

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2020-11-4 11:30 AM 發表

10 月 應該算新鮮吧,
不過掛耳沖都要睇沖的手法和時間.
見人地教, 如果10G 就先沖 20ml 水, 燜20-30 秒,
然後先注水130 ml.

我沖得多, 都大約掌握到技巧, 上網學過

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2020-11-4 11:52 AM 發表

冇記錯叫盧婆婆,我都蝕咗手續費。
我第一次認購有2000股, 第二次再申請, 分咗4000股

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]