• 瀏覽: 1,038,750
  • 回覆: 13
  • 追帖: 227
+741
支持!!!

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-10-19 01:02 PM 發表

想請教師兄一個問題。老黃瓜已經係愚港首富了為什麽還要搵錢賺錢。

我們只要一直做個普通打工仔也可以有兩餐飽飯食為什麽人戈都說要升職加薪創業致富。

我們已經有很多方便的設備儀器和醫療用品,為什麼還期望科學家研發更多更好既藥同器材。 ...
冇錢,就想有錢,有左錢,就想有權,有左權,就想做皇帝,做左皇帝,就想長生不老,此乃人性!

引用:
原帖由 moonkaru 於 2020-11-1 08:41 PM 發表

果屆中國代表應該不是熊倪,好似係叫孫淑偉 (大約名字)有錯請指正
是熊倪呀!

引用:
原帖由 神..六 於 2020-11-3 11:32 AM 發表

除左搭棚及冷氣入雪種,裝修全套我自已一個人都可以起晒貨,依家間居屋全屋都係我既手指模,九成幾係自已做.....

人要30萬裝修,我就十個鬆D搞掂.....
師兄,有冇計自己人工?

現在中央臺直播進博會開幕,嘩個埸景好靚!上海夜景!

引用:
原帖由 wingll 於 2020-11-5 11:51 AM 發表

我已買埋腰果😂
師兄/姐,邊隻腰果好食?

引用:
原帖由 wingll 於 2020-11-5 02:29 PM 發表

依排鐘意食依隻!好似係越南嘢😂
謝謝回覆!

聽完袁國勇建議政府給出誘因,若檢測確定陽性,可賠足工資讓他原意醫治,聽完人都癲!這個袁xx,乜人呢架!!!

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-11-18 12:50 PM 發表

隨時歡迎,其實我已經準備好多靚茶靚酒擺繫到,仲有陳皮及其他臨臨審審嘅有益嘅東東,等你地來
好期待呀!!!

引用:
原帖由 celiacty 於 2020-11-18 02:32 PM 發表

師姐真好客
有機會要再去下廣州
中山去廣州應該都好快啫
師姐,請教由中山怎樣可以最快去到廣州南站?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-11-18 04:02 PM 發表

中山去廣州南站,自駕行快線入長江路約一小時,有收費亭,或者行慢線約一小時35分鐘行廣珠公道,中途會經東興社區及安樂村所以比較耐啲。。。
當然再簡單啲坐高鐵唄。。。
謝謝各位解答!

引用:
原帖由 小市民0009 於 2020-11-18 04:23 PM 發表

我其實仲未詳細搵資料架
但我預算有限(兩個人80平內, 希望一球樓下)
所以明白深圳同廣州大概都無我份囉
其實如果不是經常呼朋喝友,喜歡安靜,間唔中才外出吃喝玩樂,(像在天水圍住去尖沙咀玩樂),中山是個不錯選擇,起碼價碼低!個人感覺!

引用:
原帖由 小市民0009 於 2020-11-18 06:54 PM 發表

後生親戚可以幫到手而又可信賴嘅真係仲未諗到

雖然依家勉強仲算年青(未有資格攞生果金)
但移居一定係勞心勞力嘅大project
年紀再大啲嘅話
體力上真係未必搞得掂
師兄,一年前我一樣有你現在的心情,一年後已安定了,原來是比想像中容易,簡單,最重要是心態!!!

引用:
原帖由 2015627 於 2020-11-19 04:00 PM 發表

剛在南站,有幾綫車,唔會最快,不過夠平
多謝資訊!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]