• 瀏覽: 1,039,405
  • 回覆: 41
  • 追帖: 227
+741
引用:
原帖由 Yanie 於 2020-10-24 05:08 PM 發表

雞=鳳
叫=ming
石磨腸
收到師兄

引用:
原帖由 boco2002 於 2020-10-24 08:42 PM 發表

取消雙重國籍就一定,要走請隨便。但五年後香港改變咗風氣,唔係外國回來才特別吃香,而係國內人才嘅時候,到時返嚟仲有競爭力嗎?
咁就關人蛋治了

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-10-25 02:03 AM 發表

呢篇嘢,剛google,只係網上有幾個唔知咩網站及rthk有相關報導,文字內容完全相同,唔知邊個抄邊個,又唔知邊度抄番嚟,因為文中都無寫明出處或邊個北韓官員或媒體講。

感覺上好假,極大機會又係網上打手嘅文宣。就好似二三月時,網上有人吹,新冠病毒會經過風吹,由武漢吹足一千幾百公里來到愚港一樣。
尋晚無記新聞都好似有報,心諗依家大陸都無乜疫情先來講呢啲嘢咁奇怪

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-10-25 05:23 PM 發表

bbc 玩野,

1. 星期三, 朝鮮政府透過電視台, 提醒民眾有沙塵暴殺到, 要少出街.
2. 星期四, 朝鮮人民勞動黨報紙, 提醒民眾小心新冠病毒.

bbc 自己將1+2合併, 變成沙塵暴帶有新冠病毒
而全球其它主流媒體配合.

https://www.bbc.com/news/world-asia-54655692
啲白皮真係賤格,係度造謠又想玩抹黑

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-10-25 06:07 PM 發表

沙士前經濟已經奄奄一息,樓價跌咗六成,失業率雙位數,負資產個案 10萬宗,每日都有人跳樓燒炭,最令人心碎係兩夫婦同埋個幾歲大女兒一家三口燒炭,咩嘢二手飯丶酒樓一蚊隻雞係沙士前已經有,我住嗰個屋苑停車場月租居然自動減價,後來的沙士只係壓垮駱駝的最後一根稻草。
依家經濟未去到沙士前嗰種氣若游絲程度,所以好多港豬仲係意氣風發。
好多人仲好得戚話啲樂園無唒大陸人好好行呀~真係未知折墮兩個字點寫

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-10-25 09:12 PM 發表

我都有睇,好欣慰愚港仲有一班清醒既港人。

我驚訝既係有個c姐竟然話打仗又唔係大屠殺,唔通尾軍打到入黎會姦淫擄掠。

原來真係有人會盲目信任尾國係「世界警察」。
條友應該錯誤理解打杖加極度相信西方表面果套

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-28 02:35 PM 發表

昨晚母親的主診醫生致電,已心知不妙,不就是這二、三天了。安排要見的全見了,該視像的亦處理好,剩下就是等了。今早起床,第一件事就是找身後資料。這方面我從來未做過,過去的白事全是去了美國的兄長操心。好快給我找到一個電話,就是東華三院,致電一問,安心曬。我最怕就係果一刻大量無良銷售圍你。
母親要求是極簡單,看來問題不大。

還是那句,97 是好多個笑喪,我和家人都沒事的,巴士到站要下車的,可況已搭多很 ...
馬兄take care

呆蛙訓練又死人

引用:
原帖由 黃金38 於 2020-10-29 05:08 PM 發表

去年公司有個阿姐,因為每次示波遊行,有千幾蚊一日,所以辭職,今年想返回公司做,阿頭踩佢都儍,話冇空缺!
正常老細都唔會要番呢啲'人才' 倒自己米啦

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-10-29 05:21 PM 發表

我知有人兩公婆辭咗工去示威,搵到80萬交首期,千真萬確
80萬

引用:
原帖由 step1 於 2020-10-29 05:24 PM 發表

國安下個月開督灰熱線,請你記得為香港舉報佢!
無錯!

尋日我老媽子落利日日買嘢~佢回報話要排隊,啲人一買都買唔少咁話

又會咁岩,輝瑞公布左個消息,巴西龜就話中國科興既疫苗有嚴重不良反應,有無咁岩呀

真係好消息~收工去太興斬番隻雞今晚加餸先

引用:
原帖由 肥豬嘜 於 2020-11-11 01:41 PM 發表
見到郭榮鏗眼紅紅, 唔知點解我係大笑, 心感涼快
呢隻賤鏗抵佢有今日啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]