• 瀏覽: 1,039,401
  • 回覆: 206
  • 追帖: 227
+741
報到,支持馬兄!

引用:
原帖由 海霖 於 2020-10-22 11:34 AM 發表

真系攪炒!
呢幾日睇新聞,話國泰/港龍果D垃圾工會/協會話好失望,話管理層點解唔可以考慮一下其他重組方案而系要炒人?!佢哋自己做過嘅嘢咁快唔記得啦!罷工、放氧氣樽等等,系都要攬炒嘛!而家求仁得仁了,諗番下,車公今年頭支簽真系好靈!
可惜左國泰呢個品牌,香港曾經引以為傲的!
其實國泰今次不只是炒港龍機組人員,是要將(港龍)呢個香港品牌連根拔起,國泰班英國佬完全為咗更加壟斷香港現在或將來的航空客運及航運市場。。。
若說虧損,太古船廠虧得更利害,米線連銷店亦無利可言。。。

英國佬現在只是想進一步打擊香港經濟及保住國泰利益。。。
想想港龍是包括內地線,若中港通關(港龍)是有機會回復生機的,但國泰才是虧損最利害的。。。

現時一刀切掉(港龍).所有現時的及將來的香港業務只可選擇國泰了,否則就所有空中客貨運要先去深圳,再從陸路來港了。。
因今次國泰事件深圳今次將更加快全面增長了。。。

照現時環境睇,英國佬真的全面在港割韭菜了。。

國泰只是一個開始,多啲留意英歐美背景的公司吧!
這些都是英國佬的把戲而巳。。

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-22 01:59 PM 發表

宜樣又唔使驚,本來國泰想直接接收港龍所有中國航線,不過林鄭已 say no,要重新申請。宜樣野,阿爺隨時揾人開間都得,除非國泰再賣多 D 股份俾阿爺
是的,馬兄。。。
奈何香港當初支持香港攬炒的一群,要到今天真的一個個被真炒了,才開始有一小撮人醒覺。。。唉
玩政治英國佬一回都高,正如英首相扮中招輿侵扮中招效果差得遠。。。

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-10-22 04:37 PM 發表

呢批批次問題在于儲存方法差誤
兩種針依家都唔打住。。。
1>流感疫苗
2>新冠狀疫苗
由其香港現有的,除非全港公務員、醫護、高官及議員都打晒,一個月都無人出事先好考慮。。。

我哋中國人比較多湯水,流感問題比較無咁嚴重的。
總之少食生冷野,少飲啤酒汔水,多做運動身體自然比較好。。。

引用:
原帖由 ilrl 於 2020-10-22 04:42 PM 發表

原先阿爸阿媽想打流感針同肺炎鏈球針 阿媽睇新聞見唔對路
今日打嚟問我打唔打好

我話睇定啲先
南韓因流感針死亡人數巳增至25人

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-22 06:53 PM 發表
最有趣的事是金毛隱瞞美國的國稅,卻十分乖的在中國銀行開個戶口交了 18 萬稅給中國政府。而這個戶口,至今還在

侵侵若敗選亳無疑問,大家一定係上海見面。🤭

引用:
原帖由 tsui123 於 2020-10-22 09:55 PM 發表

依家28啦
美國流感針。。。唉

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-22 11:13 PM 發表
正式通告!

戰事近啲、還是日本使全球核污染快啲定天災先來呢!?
庾子年真的不易過。。。

引用:
原帖由 muihin 於 2020-10-23 01:01 AM 發表

日本倒輻射廢水嗰單嘢。冇理由成個世界都冇人去阻止佢反對佢。佢自己嘅喎佢自己諗返啦,冇理由去害全世界人嘅。如真係倒咗d輻射水出嚟啲話成個亞洲區太平洋都好大影響。以後真係唔好掂個么魚類海鮮。
日本單野,除南韓有少少反應外,全世界都無人出聲。。。
事情或巳去到不可逆轉,日本當局公布核污水儲存巳達上限或極限,咁即是將有即時危險,還是什麼?爆炸?
最奇怪的是連丹麥環保少女都轉行講政治,相關日本事情隻字不提。。。

而近日連天災地劫傳媒亦只是提一提就不再報了,如日前北美亞拉斯卡7.5級大地震亦只是報導一天便沒有人,相關位置有否引起冰極水流走向如何,有否引起海潚可能又係隻字不提。。。

今天分享兩段片給各網友細味。
毛習東主席
他們要打多久打多久!
一直打到完全勝利!

習近平主席
對待侵略者,就得用他們聽得的語言,同他們對話,這就是以戰止戰!

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-10-23 05:11 PM 發表

釣魚台島唔存在收復問題,群島根本唔可以駐軍,中國已經劃出海基線及派海警船巡邏,日本無論公務船或私人船艇都唔可以進入海基線內。琉球唔係中國領土,以前亦只係藩屬國,尾國只係將琉球交由日本託管,琉球何去何從要由琉球人自己決定。
唉,大橋兄,其實琉球人都幾可憐,次次打扙都夾係中間。。。

引用:
原帖由 小市民0009 於 2020-10-23 11:50 PM 發表

就算係敵人嘅三哥
都向一個迷路嘅解放軍提供氧氣、食物和保暖衣物等救助啦

灣灣竟然咁PK出動水炮驅趕避風嘅非武裝漁船
真係痴咗線
灣灣呢個舉動已激動了整個微博,當事件再在抖音發酵,全中國十四億都知的話。。。
就算中央再澤心仁厚,扙都一定要打了!

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-26 09:18 AM 發表

今次馬祖挖沙船事件,應是對灣灣菜菜狗的一個重大警告了!
是先用民用船迫灣灣開火。。。

鍵盤翻頁
左右