• 瀏覽: 11,888
  • 回覆: 129
  • 追帖: 1
又唔係煎完得返三份二,又唔係貴嘢,爭嗰少少啫,啲人去投訴都多鬼餘嘅!去日本食和牛點800g嘅份量上檯之後你估得返幾多gram吖嗱?

引用:
原帖由 siuroy123 於 2020-10-18 19:31 發表

但有關字體極細,對比廣告的其他字體如食品名稱等更細,因此消費者未必能察覺。

你個衰人 po雖然又唔po埋但是
15mm應是來貨時厚度,但煮午餐肉時會習慣用個“金産”壓一壓方便更快煮熟,所以煮完多數會較扁。加上麥記是快餐式煮,一定會壓多幾下,所以片肉煮出來預期會扁了少少。
又或者是素肉煮後會變成更薄身,唔一定係故意偷薄賣出。

引用:
原帖由 lman007 於 2020-10-18 19:42 發表
足三兩咪唔夠三兩,而家無埋啦
連飽連醬一定有。

引用:
原帖由 siuroy123 於 2020-10-18 07:19 PM 發表
連鎖快餐店麥當勞近日推廣的新產品「OmniPork Luncheon新餐肉」,屬純素植物餐肉,並聲稱新餐肉「厚切15mm(毫米)」,惟食客購買新餐肉後發現,產品實際厚度不足15毫米。麥當勞回應時指,「15mm」是指新餐肉烹調前厚度,亦有於自助點餐機、電子餐牌、櫃檯助銷品、網頁等列明。純植物製的新餐肉本身含有水份,煎製過程中水份會流失而稍微影響煎製後產品的厚度。

麥當勞推出多款新餐肉的產品,包 ...
個個帶把呎去食野咩,人工食物食少1cm比食多1cm健康,最好唔食。

引用:
原帖由 siuroy123 於 2020-10-18 07:19 PM 發表
連鎖快餐店麥當勞近日推廣的新產品「OmniPork Luncheon新餐肉」,屬純素植物餐肉,並聲稱新餐肉「厚切15mm(毫米)」,惟食客購買新餐肉後發現,產品實際厚度不足15毫米。麥當勞回應時指,「15mm」是指新餐肉烹調前厚度,亦有於自助點餐機、電子餐牌、櫃檯助銷品、網頁等列明。純植物製的新餐肉本身含有水份,煎製過程中水份會流失而稍微影響煎製後產品的厚度。

麥當勞推出多款新餐肉的產品,包 ...
咁不如吹到20mm啦....
反正都係縮水前既數字....
你話出廠果時50mm都得架..
幾多任你吹

我唔記得嚮邊度睇過,呢間omnipork好似黃色的,有無人可以確認到?如果真係黃色,可唔可以同金拱門和國安機構講,叫佢訓示下麥記!

好似差遠咗

M記真係算良心企業,冇咩點加價,又俾人齋坐齋訓

I will not try this 

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-10-18 07:21 PM 發表

理解,好在我對餐肉無興趣

食金拱門我只會食便宜又厚切既安格斯
我就兩個11蚊魚柳包就算

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]