• 瀏覽: 11,866
  • 回覆: 129
  • 追帖: 1
麥當勞啲食物越來越細,真係減肥的最好選擇

點解唔用長城牌?!唔愛國

依家呢個年代真係有大把所謂網紅呀,Youtuber會咁做㗎。差嗰少少就好似分咗佢身家咁。

廣告費慳番唔少,亦有好多人帶埋把尺幫襯🤭

廢青又可以以此做暴動藉口

On9先會食呢啲什麼假豬肉

引用:
原帖由 siuroy123 於 2020-10-18 07:19 PM 發表
連鎖快餐店麥當勞近日推廣的新產品「OmniPork Luncheon新餐肉」,屬純素植物餐肉,並聲稱新餐肉「厚切15mm(毫米)」,惟食客購買新餐肉後發現,產品實際厚度不足15毫米。麥當勞回應時指,「15mm」是指新餐肉烹調前厚度,亦有於自助點餐機、電子餐牌、櫃檯助銷品、網頁等列明。純植物製的新餐肉本身含有水份,煎製過程中水份會流失而稍微影響煎製後產品的厚度。

麥當勞推出多款新餐肉的產品,包 ...
個食客唔識嗌「『刺身』上啊!唔該。」嘅?

老麥出品的最大特色就是... 剛推出的一星期就同廣告照片一樣又大又厚又好味, 過了一星期就突然收縮變細又難食... 改不了的掠水方程式...

引用:
原帖由 siuroy123 於 2020-10-18 07:19 PM 發表
連鎖快餐店麥當勞近日推廣的新產品「OmniPork Luncheon新餐肉」,屬純素植物餐肉,並聲稱新餐肉「厚切15mm(毫米)」,惟食客購買新餐肉後發現,產品實際厚度不足15毫米。麥當勞回應時指,「15mm」是指新餐肉烹調前厚度,亦有於自助點餐機、電子餐牌、櫃檯助銷品、網頁等列明。純植物製的新餐肉本身含有水份,煎製過程中水份會流失而稍微影響煎製後產品的厚度。

會食餐蛋堡都有嘅……食都要識食至得㗎!除咗無得「刺身」上。XD

啲人真係無聊搵嘢拗,最簡單唔歡喜咪下次唔幫襯囉。
不過麥當勞又係自找麻煩,寫厚切午餐肉咪得囉,使乜寫明尺寸

引用:
原帖由 ttkwan 於 2020-10-18 08:39 PM 發表

個食客唔識嗌「『刺身』上啊!唔該。」嘅?
生食禁摶??

引用:

幾時有
A餐沙爹牛面太陽旦餐包
B雪才肉C米腸旦餐包
C餐........!

引用:
原帖由 ttkwan 於 2020-10-18 08:42 PM 發表

會食餐蛋堡都有嘅……食都要識食至得㗎!除咗無得「刺身」上。XD
比較鍾意Cafe嗰隻Panini bread~

引用:
原帖由 siuroy123 於 2020-10-18 07:22 PM 發表

正常消費者會將15mm理解為"製作後" 佢哋就出口術講製作"過程"
應該唔係. 去扒房食牛扒,話幾多安士一塊都係指未煮前的重量.

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-18 08:43 PM 發表

生食禁摶??
食客禁薄啊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]