• 瀏覽: 29,047
  • 回覆: 240
+12
過來香港投地起樓,做番個生意人。

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-18 05:48 PM 發表
所以點解侵出盡手段要連任就係咁解
佢任內做既野
根本好多都可以令佢入冊
而且唔單止佢 真係要查
我諗佢成個家族 無一個係無辜
請問如果咁好彩俾佢連任到咁佢啲罪行會否下一屆任期完之後再告佢?定係做兩屆所有罪行就可撤銷?

洗定個8月15去坐監啦....

逃忙邊度好呢?美國同台灣有冇引渡條例?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-18 06:09 PM 發表
朴槿惠2.0
南韓係法治社會,美國係利益社會。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-10-18 05:40 PM 發表
美國總統特朗普(Donald Trump)在10月16日出席一個造勢集會時開玩笑地表示,若果他真的輸掉大選,他或會考慮離開美國。美國有線電視新聞網(CNN)

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201018/394529421387632640895743.jpeg/zqXMBIPniFlzAaZWp6hHEarrRbqYKkXci1rkNYta5 ...
你老母臭閪夠膽你唔好離開,你條撚樣一定坐監,做咗咁撚多衰嘢,夠膽就過嚟中國旅行,保證你出唔返去

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-10-18 05:47 PM 發表

咁神奇既,乜總統時期唔告得咩?又話係法治國家?法律面前,人人平等?
小心抽錯水。好多國家都係咁

引用:
原帖由 sng850 於 2020-10-18 07:07 PM 發表

南韓係法治社會,美國係利益社會。
個人感受︰南韓、日本、台灣.....等地方的所謂民主政制,其實都是金權政治。

法庭同監房等緊你,咪諗住着草呀!

引用:
原帖由 willy222 於 2020-10-18 05:54 PM 發表
輸咗可能真係會兵變
沒士兵肯為區賣命

所以要出盡手段要連任
花生價格已經嚴重上升

為什么要落選先告得佢?美國皇帝?乜唔系所有人平等的嗎?奇怪?

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-10-18 05:47 PM 發表

咁神奇既,乜總統時期唔告得咩?又話係法治國家?法律面前,人人平等?
總統一向有特權

引用:
原帖由 hungsing0 於 2020-10-18 07:01 PM 發表

請問如果咁好彩俾佢連任到咁佢啲罪行會否下一屆任期完之後再告佢?定係做兩屆所有罪行就可撤銷?
做多任佢都嗰頭近啦⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]