• 瀏覽: 4,813
  • 回覆: 5
+2
引用:
原帖由 catcatsunny 於 2020-10-18 01:29 PM 發表
伊朗外長扎里夫

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20201018/photo/bkn-20201018110244465-1018_00912_001_01p.jpg?20201018113933

聯合國否決美國提出延長伊朗武器禁運的決議後,美方單方面宣布恢復所有聯合國對伊朗的制裁措施,國務卿蓬佩奧早前警告反對決議的中國和俄羅斯,不要無視制裁伊朗 ...
柒能普要制裁聯合國

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-18 02:49 PM 發表
數十年來,當聯合國某些議決對美國無利益時,美國即以罷交聯合國會員費作為脅迫。如今聯合國再度否決美國提議,我看恐怕美國又再重施故技了。
欠左會費幾十年啦
聯合國應該踢美國出會,將總部搬去上海,佢個常委比其他國家每兩年投一次標,價高者得

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-18 03:00 PM 發表

但依我了解,情況並非如您所想簡單。

聯合國的開支由「會員國」按國家貧富程度分擔,其中美國的會員費最高,若果美國罷交會員費,足以使聯合國許多運作停頓,所以美國有恃無恐,以罷交會員費作為脅迫手段。 ...
家下當中國流架,中國隨時可以在上海另建聯合國總部,會費交多d無所謂,死窮鬼欠交會費幾十年啦,又唔見聯合國汁笠

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-10-19 01:14 PM 發表
坐等侵侵和黃絲說聯合國受中國操控!
制裁聯合國

引用:
原帖由 simon_mme 於 2020-10-20 02:02 PM 發表

老美又炮打聯合國總部
傻佬有乜做唔出

引用:
原帖由 simon_mme 於 2020-10-20 02:07 PM 發表

佢落選首先炮打白宮,唔比拜登上坐就職。再炸埋聯合國然後著草走人。
川建國同志終於可以光明正大回歸祖國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]