• 瀏覽: 4,821
  • 回覆: 5
+2
引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-18 08:46 PM 發表

家下當中國流架,中國隨時可以在上海另建聯合國總部,會費交多d無所謂,死窮鬼欠交會費幾十年啦,又唔見聯合國汁笠
搬上海, 想惹屎上身? 梗係提議搬去嗰啲中立國

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-19 11:11 AM 發表

聯合國已有部分總部分柝到中國設立了!

21世紀是中國世紀,中國人的地位已提升了,不需要如台灣的腐敗思想,做美狗方可生存!
唔好以為呢個聯合國係啲乜好嘢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-19 02:43 PM 發表

中國唔在聯合國有一席位,會讓美國隨意舞高弄低,用歪理來圍堵中國!

就因為中國的努力在聯合國內週旋,而家取得百多國家支持對抗歐美集團!
你講嗰啲同聯合國總部設在哪裏沒有關係

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-19 05:51 PM 發表

有,唔維護現在的聯合國,咁美國要攪散佢就超容易,豈不是中國多年努力咪赴之流水?

另外,美國而家倡議取消聯合國,成立自由國家聯盟喎,中俄唔出手維護聯合國,或由得聯合國冇場地而散晒,豈不是讓美國的無理成為合理? ...
都係講嗰句,你講嗰啲同聯合國總部設在哪裏無關。

我個人絕對唔支持設在中國, 因為冇乜實際好處,應該設在那些中立國。

美國仲未有本事讓聯合國消失。

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-10-20 10:31 AM 發表

你要明白,點解當年聯合國是美國的聯合國,而無美國聯合國確不能運行,因為當年只有美國有這個實力去制裁唔聽話既國家
你可以咁講,如果世界無1,2個強國,聯合國根本不會存在

所以立在中國是無好處,但聯合國要立在真正"安全"既地方,可以選擇唔多,你設在中立弱國,你唔怕一個導彈都全炸死曬? ...
當年你指嘅係幾多年前先?

蘇聯解體前仲未輪得到美國佬話事,嗰陣時仲係兩個大集團在國際上比拼。

如果你覺得中立國吾安全,設響俄羅斯你認為點樣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]