• 瀏覽: 12,182
  • 回覆: 103
+4
引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2020-10-18 11:33 AM 發表
生BB是人生大事,為人父母就要對孩子負責。有網民就在「生仔要考牌系列」Facebook分享自己一個女性友人的故事,指朋友家境困難,但就連生了4胎,且每生一胎都藉口不夠錢養BB,四處向朋友借錢,令網民怒斥「孩子唔係工具!」

網民指,自己一個女性友人,好幾年前認識了一個離過婚的男人,一直不被男友家人認同,當時網民仍對她有所同情。直到有一日,朋友突然宣布懷孕,已經4、5個月,但從來未去過產檢,原因 ...
窮人生仔為搶富人社會資源。又是共產招數!

你估真系想生,副作用咋

好快分到大房,社署代交租,食物銀行供三餐

天使人妻?比手足中出又有咗?

害己害人 扑野前要諗

嗱老綜囉

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2020-10-18 11:33 AM 發表
生BB是人生大事,為人父母就要對孩子負責。有網民就在「生仔要考牌系列」Facebook分享自己一個女性友人的故事,指朋友家境困難,但就連生了4胎,且每生一胎都藉口不夠錢養BB,四處向朋友借錢,令網民怒斥「孩子唔係工具!」

網民指,自己一個女性友人,好幾年前認識了一個離過婚的男人,一直不被男友家人認同,當時網民仍對她有所同情。直到有一日,朋友突然宣布懷孕,已經4、5個月,但從來未去過產檢,原因 ...
有智慧,識享受

係咪曱甴唔鍾意帶袋?不停生又養唔起呀? 叫下口號舉起5隻手指就會飽架啦,使乜食飯。

愛搞出人命者 又唔用001
可能無野做, 在家日做......都係努力生產者

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-10-18 01:09 PM 發表

11724578 11724579 多得民主黨
又係犯民
香港多謝佢地順便請問侯下佢祖宗

連買domdom嘅錢都慳

越窮越生,越生越窮,惡性循環

不自量力

我識兩公婆社工教佢地唔做野,仲要生兩個,社工幫佢地搞上樓,真係好快就上咗樓,而家政府養佢地一家四口

冇錢仲生細路,奇怪,唔通用黎攞綜援

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]