• 瀏覽: 20,950
  • 回覆: 205
  • 追帖: 4
+2
引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-10-20 02:18 PM 發表

你唔知咩叫逆按揭?
層樓按畀銀行, 每月收錢, 可以住到百年歸老, 然後層樓屬於銀行
如果攞既錢少過按揭總額, 餘額畀後人, 多過按揭總額就賺左
香討有一班人就係咁無知,又唔好好做下功課,就亂咁講嘢。
據我睇唔同嘅人講,個帖應該係喺一個黃屍嘅討論區中貼出來的,最可怕係嗰個帖文得到好多黃屍嘅支持,仲講好多完全無道德人格嘅回覆。班人完全係表現出佢地嗰種自私自利,所有嘢都係人地錯,自己完全好似啱晒咁。所以,黃屍同我地完全都唔同想法,呢班人完全都無中國人應有的道德人格,他們真的完全唔可以認係中國人,完全令中國人都蒙羞。

正常父母會留物業俾仔女,唔留只有兩個原因,一係就根本唔想俾你,一係覺得老咗都只能靠自己過活。兩樣基本都係仔女嘅問題。

引用:
原帖由 火腿美人 於 2020-10-19 02:29 PM 發表
依家D 記者真易做...............網上吹水文當新聞....................
呢個係喺某黃屍討論區出嘅貼文,即使係吹水,但你知唔知喺嗰個討論區回帖嘅人又有幾無恥呀。
如果真係吹水,但就證明晒黃屍完全係道德淪亡,人格全無嘅人。正常嘅人都唔會支持吹水文裏面嗰條賤男啦,就好似香討大部份網民都唔會認為佢做得啱,但黃屍討論區內嗰班黃屍大部份都支持呢條賤男,一文就可以睇清黃屍嘅人格啦。
之不過,我就絕對相信真有其事,尤其係兩個深黃對住兩個反黑暴嘅父母,就同呢班黑暴對待異見者的行為無異。上年都見得多,一班黃屍曱甴連火燒人都做得出,毆打不同政見者,甚至只係舉相機影都俾人打,呢啲謀父母家產嘅行為又點會做唔出呀。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-10-20 07:05 PM 發表

你連實情都唔知?嗰兩個係深黃,個男友嘅意思係想免費轉名俾佢女朋友,佢就係唔想搵錢去贖回,重點係想不勞而獲。
因為逆按咗就唔可以轉名,呢個男人係唔想俾錢贖回,而係想免費有樓住。
呢條友嘅想法可能係想要女友父母轉名俾佢女友,然後就踢埋兩個老人家走,咁你明未呀。 ...
你咁肯定係真人真事, 你一定係主角

引用:
原帖由 francisterrence 於 2020-10-20 09:14 PM 發表

你咁肯定係真人真事, 你一定係主角
唔通你聽到印度發生一起強姦案,你相信係真人真事,就等如你係主角?咁低能嘅邏輯都講得出,明顯無知。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-10-20 11:48 PM 發表

唔通你聽到印度發生一起強姦案,你相信係真人真事,就等如你係主角?咁低能嘅邏輯都講得出,明顯無知。
對,你相信是真人真事,我卻認為是打手作野,你又不是主角本人,那你憑什麼說我認為作野是一種無知

引用:
原帖由 francisterrence 於 2020-10-21 12:15 AM 發表

對,你相信是真人真事,我卻認為是打手作野,你又不是主角本人,那你憑什麼說我認為作野是一種無知
你原來真係無知的,我何時說過你認為打手作嘢就是無知?你連理解都有問題,怪不得啦。
你無知係你用上錯誤的邏輯去作比喻,你話「你咁肯定係真人真事, 你一定係主角」,但我話係真人真事就代表我「一定」係主角,呢個就係你無知嘅原因呀。
1. 即使你質疑我是否真係知道是真人真事,也不能從此能作出「我一定是主角」這個結論。你連基本論證邏輯都唔識,就亂發謬論。
2. 其實你又不是我,你又不認識我,你如何否定我是知道內情的呢?你不能否定我能知道內情,那你卻說出那句話,是否就是很矛盾呢。再者,如果用你嗰種咁荒謬嘅邏輯推演,哪我亦可以總結得出一個結論:
你咁肯定我係主角,那你一定係主角了,哈哈哈。
哦,我又係主角,你又係主角,那豈不是我們就是那對男女了嗎?

引用:
原帖由 大南街遊俠 於 2020-10-19 08:24 PM 發表
又退左休又抵押左物業,咁邊個還錢俾銀行?先唔講個女貪妳層樓,兩老何賞吾係要個女幫妳還錢!
物業是兩老,賣左唔洗還,個個月有錢收,一個仙都唔留比子女。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-10-21 12:39 AM 發表

你原來真係無知的,我何時說過你認為打手作嘢就是無知?你連理解都有問題,怪不得啦。
你無知係你用上錯誤的邏輯去作比喻,你話「你咁肯定係真人真事, 你一定係主角」,但我話係真人真事就代表我「一定」係主角,呢個就係你無知嘅原因呀。
1. 即使你質疑我是否真係知道是真人真事,也不能從此能作出「我一定是主角」這個結論。你連基本論證邏輯都唔識,就亂發謬論。
2. 其實你又不是我,你又不認識我,你如何 ...
打咁咁大段嘢都冇邏輯,低質打手,我係你老闆實抄你魷魚

曱甴與暴徒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]