• 瀏覽: 2,752
  • 回覆: 44
有網民在Facebook專頁「西店Hi客之道 Hispitality Secret」近日投稿,目睹在火鍋店有食客嫌牛肉切得太薄又太厚,更換多次後仍然投訴。

網民指,在九龍灣一間日式放題火鍋店用餐時,見到另一桌客人投訴牛肉太薄,要求換過碟。女食客投訴「乜你地啲牛肉切咁薄㗎,我上次食都唔係咁」。店員更換幾碟之後,惟女食客仍然不滿意,「仲要逐塊夾起驗屍咁睇,即係碟牛掉得」,又再投訴「我覺得你地玩野囉,我要同經理講!」。

經理上前致歉終於換來一碟令她滿意的牛肉後,女食客又再投訴「下一碟呢碟又薄返啦!」經理於是再次換一碟,女食客又發難「切到咁厚係咪玩嘢呀!呢碟係牛扒定牛肉乾呀!你不如俾個鑊我煎!唉 唔食啦,無晒心情,以後唔會再嚟!」

網民稱,「讚一讚全程都好好態度嘅各位店員」

唔係店員脾氣好,而係個女食客無品.
一D都唔尊重D服務行業的員工,
人人平等嗎......咁簡單道理都唔識......

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1396581/即時-港聞-維港會-火鍋客嫌牛肉片厚薄不一-店員耐心更換網民讚脾氣好

熱賣及精選
香港多西客 特別係港女

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

經理表示,希望呢位客人以後唔好再去食。

回覆 引用 TOP

不如 拉隻牛出黎

妳條臭西想幾厚

起底組 做左野未

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2020-10-18 10:29 AM 發表

有網民在Facebook專頁「西店Hi客之道 Hispitality Secret」近日投稿,目睹在火鍋店有食客嫌牛肉切得太薄又太厚,更換多次後仍然投訴。

網民指,在九龍灣一間日式放題火鍋店用餐時,見到另一桌客人投訴牛肉太薄,要求換過碟。女食客投訴「乜你地啲牛肉切咁薄㗎,我上次食都唔係咁」。店員更換幾碟之後,惟女食客仍然不滿意,「仲要逐塊夾起驗屍咁睇,即係碟牛掉得」,又再投訴「我覺得你地玩野囉, ...
老實講,牛肉厚薄不一,確認是困難控制生熟!

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2020-10-18 10:29 AM 發表

網民指,在九龍灣一間日式放題火鍋店用餐時,見到另一桌客人投訴牛肉太薄,要求換過碟。女食客投訴「乜你地啲牛肉切咁薄㗎,我上次食都唔係咁」。店員更換幾碟之後,惟女食客仍然不滿意,「仲要逐塊夾起驗屍咁睇,即係碟牛掉得」,又再投訴「我覺得你地玩野囉, ...
原來你畀錢食嘢無要求㗎?

回覆 引用 TOP

等睇高尚港人話呢個女人係新香港人,或者係新香港人第二/三/四代,咁高尚港人就可以繼續高尚  

香港 1997 ~ 2007(特區十年史)

香港核心價值︰
炒賣、輸打贏要、憎人富貴厭人貧、事事諉過於人、自私、雙重標準

回覆 引用 TOP

引用:

呢段專頁上的新聞,其實可相信的程度不高。

沒有確實地點、時間、人物,只憑原post寫出來,再加上‘’有圖有片有真相‘’的情況下,好難令人相信有如此‘‘神奇’’的奧客。

又或者,就算有如此‘’神奇‘’的奧客,可能都只是神秘客人,一般嘅客人,無論幾唔講道理,都好少會咁樣換完又換咁多次下,仍然仲係(或者仲敢)餐廳用餐。

回覆 引用 TOP

引用:

無品食客

ho76

回覆 引用 TOP

網民指,在九龍灣一間日式放題火鍋店用餐時,見到另一桌客人投訴牛肉太薄,要求換過碟。女食客投訴「乜你地啲牛肉切咁薄㗎,我上次食都唔係咁」。店員更換幾碟之後,惟女食客仍然不滿意,「仲要逐塊夾起驗屍咁睇,即係碟牛掉得」,又再投訴「我覺得你地玩野囉,我要同經理講!」

投訴之都

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

港女比屎佢食就岩

883 @ 8.61
1398@ 3.76
2899@ 2.95

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-10-18 12:32 PM 發表

機刨應該唔會相差太遠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-10-18 12:32 PM 發表

你盲㗎咩?

回覆 引用 TOP

笑料

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]