• 瀏覽: 23,659
  • 回覆: 327
+12
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-18 09:24 AM 發表
12名港人於8月底涉嫌潛逃離境,遭廣東海警截獲後被扣押在深圳鹽田區看守所至今,事件受社會關注。去年獲選為2019《時代雜誌》風雲人物的瑞典環保少女通貝里(Greta Thunberg)亦於今日於個人Twitter上轉發黃之鋒有關12港人的帖文,並表示「『12』不只是一個數字」。帖文中,通貝里與寫有「#SAVE12HKYOUTHS」的白板合照,表達對12港人的關注。

https://cdn.hk0 ...
愈多人關注,中國政府就愈不敢亂來。
所以一定會跟足程序,按各人所犯的法,從嚴處理。
於是,可以罰款和坐監的,一定會判坐監,最高刑期三年,不會判兩年半。
而且,判刑前扣留時間,不能抵銷刑期。
佢地一定會好感謝咁多人「落井下石」。

呢啲真係無知

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-18 09:24 AM 發表
12名港人於8月底涉嫌潛逃離境,遭廣東海警截獲後被扣押在深圳鹽田區看守所至今,事件受社會關注。去年獲選為2019《時代雜誌》風雲人物的瑞典環保少女通貝里(Greta Thunberg)亦於今日於個人Twitter上轉發黃之鋒有關12港人的帖文,並表示「『12』不只是一個數字」。帖文中,通貝里與寫有「#SAVE12HKYOUTHS」的白板合照,表達對12港人的關注。

https://cdn.hk0 ...
都唔知佢乜水,中國喲事又關佢乜事呢???

好很關注?依家走犯呀!

又關環保L事?著草係咪應該環保啲,唔好坐大飛應游水呢。😂😂😂

如果要環保就直接捉晒200幻人去槍斃啦 一定少好多炭排放

呢條囡係假環保膠, 瑞典去美國演講唔坐民航機去, 話飛機燒油大量碳排放唔環保, 自己租隻遊艇行海路用左半個月時間先到, 有真環保人士用幾百個乘客分攤民航機十幾個鐘碳排放, 同一個人坐遊艇燒半個月柴油既碳排放比較, 後者係前者幾百倍傷害地球

說得對,12不是數字,
我哋會好好人道毀滅,不會污染地球。

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2020-10-18 06:17 PM 發表
地球冇左12個人會較環保,但冇左14億人會更加環保!
你老母一定又大L左肚

究竟佢知唔知發生乜事嗻?
唔好人哋叫佢講佢走出嚟講

環保佢老味呀!臭西

引用:
原帖由 sam0010 於 2020-10-18 09:26 AM 發表
露左底啦, 人云亦云, 證明佢借環保搞事背後有人控制佢
絕對係

環保少女不環保
算罷啦
一個廢人 不過香討黃絲衰11又會當佢神咁拜

好彩呢個世界重有良心環保少女,不畏支共強權勇敢發言!

條鬼妹只係某些團體嘅代言人,見過佢演講,真係假到痺。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]