• 瀏覽: 948
  • 回覆: 28
新冠肺炎疫情至今未止,多地確診數字死灰復燃。英國傳媒周日(18日)報道,全球上周五(16日)錄得超過40萬宗新症,創單日新高,其中以歐洲情況最為嚴峻。

報道指,歐洲於過去一周內,平均每天增加14萬宗病例,有關數字較確診總數首三位美國、印度及巴西的總和還要多。

眾多歐洲國家當中,法國於過去7天日均新症數字超過1.9萬宗,情況最為嚴峻。與此同時,法國、英國、俄羅斯、荷蘭及西班牙上周至上周六(17日)的確診數字,佔歐洲病例總和大約一半。

真係歐洲變左全球最疫爆的地區

(非洲未計算在內。但可能更嚴重)

根本要把西太平洋 / 加拿大 / 古巴以外,全球各地列為高風險地區!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20201018/bkn-20201018020046885-1018_00912_001.html

tvb 53周年 線上線下 同樣精彩 tvb 53周年絕世靚抽!
https://youtu.be/_LIvZh-xouM
拜登一上場,侵侵終於香!
豐田銷量漲,低碳天空揚!
大妓院失常,毒果變肉醬!
NBC更強,奧運齊宣揚!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
為著「人權、自由」,不強制封城、不強制戴口罩,結果如何,不難想像了。

檢驗得愈多,衰得愈多。i'm the best !!! 除非吾系

回覆 引用 TOP

鬼唔係咩
都未搞得掂 就話要重開恢復正常
DIU 我終於明白
點解當年黑死病 同西班牙流感
西方可以死咁多人

順便消左d老弱既人者...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-10-24 11:56 PM 發表

順便消左d老弱既人者...
可減少社會福利開支同解決人口老化問題

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-24 11:55 PM 發表

鬼唔係咩
都未搞得掂 就話要重開恢復正常
DIU 我終於明白
點解當年黑死病 同西班牙流感
西方可以死咁多人
真係封一兩個月城, 西方d國家就會崩潰? 一定唔會, 點解唔做? 因為死的都不重要...

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-10-24 11:59 PM 發表

可減少社會福利開支同解決人口老化問題
英美應該係咁, 其他諗諗下唔好固執輸...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-10-24 11:59 PM 發表

真係封一兩個月城, 西方d國家就會崩潰? 一定唔會, 點解唔做? 因為死的都不重要...
西人無積蓄捱唔到咁耐

歐洲人好反對戴口罩

生活令到我們忘記時間,但時間吾可以令我們忘記生活...
                                               BY CHI LAM
引用:
原帖由 songsong17 於 2020-10-25 12:01 AM 發表

英美應該係咁, 其他諗諗下唔好固執輸...
侵侵明智解釋:ask china!

生活令到我們忘記時間,但時間吾可以令我們忘記生活...
                                               BY CHI LAM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 suffocation 於 2020-10-25 12:10 AM 發表

歐洲人好反對戴口罩
佢哋心底裹自覺比中國人勁……覺得亞洲人係病夫唔願認低威跟中國人一套

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-10-25 12:02 AM 發表

西人無積蓄捱唔到咁耐
印錢就得, 點會捱唔到...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-10-25 12:13 AM 發表

佢哋心底裹自覺比中國人勁……覺得亞洲人係病夫唔願認低威跟中國人一套
政府唔帶頭, 講咩都假, 中國人當初一樣輕事, 一樣有d唔帶口罩....

但政府自己都唔堅持, 人民點會聽...

回覆 引用 TOP

點解無強烈要求封關

わしのことをバカ殿様と呼んでおくれ。はははぁっ
主題標籤 #新冠肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]